Δερμιτζάκης: Ενδεχόμενο κόφτη στα SMS για τα ψώνια

Το ενδεχόμενο κόφτη για τα SMS που αφορούν ψώνια από τα καταστήματα λιανικής πώλησης ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε πως οι εικόνες με τις μεγάλες ουρές για ψώνια δημιουργούν προβληματισμό και υπάρχει το ενδεχόμενο κόφτη στο SMS με τον αριθμό 2.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις εικόνες που είδαμε στα καταστήματα τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του δημιουργώντας μεγάλες ουρές σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Μάλιστα, ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε πως κάποιοι πολίτες σβήνουν το SMS και στέλνουν νέο, ενώ είναι έξω, «ανανεώνοντας» το δίωρο που τους επιτρέπεται, είτε γιατί δεν έχουν προλάβει να ψωνίσουν, είτε για άλλο λόγο.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης» τόνισε.

Ωστόσο ο Μανώλης Δερμιτζάκης είπε πως «αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM