Δερμιτζάκης: Απότομη αύξηση των κρουσμάτων - Τι αναφέρει για τον αριθμό των τεστ

Για τρίτη βδομάδα παρουσιάζουν αύξηση τα κρούσματα

«Είχαμε σχετικά μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων από την προηγούμενη βδομάδα» δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, αναφέροντας μάλιστα πως αυτή είναι η τρίτη βδομάδα που υπάρχει αύξηση, παρόλο που δεν φάνηκε τις πρώτες μέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Δερμιτζάκης στη συνέχεια επειδή υπάρχουν κάποιες ανοιχτές δραστηριότητες είναι «δύσκολο να πεις κάποιος τι φταίει». «Νομίζω ότι υπήρχε μια γενικότερη χαλάρωση, η οποία βγήκε από τις συμπεριφορές των ανθρώπων και το καταλαβαίνω, γιατί είμαστε όλοι κουρασμένοι» πρόσθεσε ο καθηγητής. Αυτό που τόνισε ο κ. Μανώλης Δερμιτζάκης είναι ότι αύξηση της κινητικότητας με μηδενική αύξηση στα κρούσματα, δεν γίνεται να υπάρξει.

Η σημασία του αριθμού των τεστ

Στη σημασία του αριθμού του τεστ αναφέρθηκε ο κ. Δερμιτζάκης, οποίος και δήλωσε πως «δεν σημαίνει ότι ο διπλάσιος αριθμός τεστ θα δείξει τον διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Υπάρχει συνάρτηση της αύξησης των τεστ με την αύξηση των κρουσμάτων. Όσο ψάχνουμε βρίσκουμε αλλά με μικρότερο ρυθμό. Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε βρίσκουμε περισσότερα κρούσματα αλλά το ποσοστό των θετικών μειώνεται. Η θετικότητα δεν είναι από μόνη της μια ένδειξη για το πόσο καλά πάμε».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το να κάνουμε 500.000 τεστ την ημέρα είναι δύσκολο, γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένα σημεία εισόδου και εξόδου από συγκεκριμένο χώρο. Αυτό δουλεύει καλά με συγκεκριμένα σημεία εισόδου και εξόδου. Κάνουμε αρκετά τεστ για να έχουμε καλή εικόνα, αν είχαμε παραπάνω τεστ θα είχαμε καλύτερη εικόνα, όμως δεν φθάνει για τη διαχείριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM