Πότε και με ποιους όρους ανοίγουν οι χώροι εστίασης

Οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία μαζί με τα περιοριστικά μέτρα έχουν βλάψει αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους. Οι χώροι εστίασης βρέθηκαν πρώτοι στο στόχαστρο, καθώς ήταν εστίες συνωστισμού.

Μπορεί τα καταστήματα λιανικής πώλησης να ανοίγουν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, όμως η ημερομηνία που πιθανώς να ανοίξουν οι χώροι εστίασης παραμένει μετέωρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η πιθανότερη και μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης φαίνεται πως είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Μάσκες και αποστάσεις

Βάσει του ρεπορτάζ, αν το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, η 1η Φεβρουαρίου θα σημάνει την έναρξη της άρσης των μέτρων σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Όπως είναι αναμενόμενο, στους χώρους αυτούς θα παραμείνουν αυστηρά. Αποστάσεις, λίγοι πελάτες, μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι θα ισχύουν κανονικά ενώ για την μη τήρηση των μέτρων θα επιβάλλονται πρόστιμα τόσο σε πελάτες, όσο και σε επιχειρηματίες.

Σχετικά με τις έως τώρα «κόκκινες περιοχές» θα εξαιρούνται από το σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων μέχρι τα επιδημιολογικά στοιχεία να είναι τέτοια που θα επιτρέψουν την εκκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM 

πηγή: kedenews.gr