αρχαιολογικό μουσείο

Το χθεσινό blackout βύθισε στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου – Συναγερμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο 

Στο κτίριο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έφτασε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία παρέμεινε εκεί για περισσότερο από δύο ώρες, περιμένοντας να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες που είχαν δημιουργηθεί από τη διακοπή του ρεύματος που προκλήθηκε από την έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

«Πήγα γύρω στις 12.00. Πράγματι, το blackout που δημιουργήθηκε στην Αττική, σε πάρα πολλές περιοχές του κέντρου, δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Μουσείο. Δεδομένου ότι, πέραν του blackout της ΔΕΗ, υπήρχαν προφανώς και κάποιες άλλες αστοχίες, οι οποίες άφησαν για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό blackout το Εθνικό Μουσείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν υποχρέωσή μου να πάω επιτόπου με τον γενικό γραμματέα για να δούμε τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε σε πρωινή εκπομπή του Mega η υπουργός Πολιτισμού, ενώ σε ερώτηση εάν το πρόβλημα είχε να κάνει με την ασφάλεια της φύλαξης του κτιρίου η κ. Μενδώνη απάντησε: «Δημιουργήθηκε ένα θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου. Φύλαξη υπήρχε… Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν εκεί… Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα και πήγαμε εκεί, ακριβώς για να δούμε τι συμβαίνει και να φροντίσουμε για την άμεση αποκατάσταση, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Δεκάδες αστυνομικοί στο σημείο

Η υπουργός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κλήθηκαν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί. Έπρεπε να καλυφθεί η πλημμελής φύλαξη που υπήρξε για λίγη ώρα εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος. «Μαζεύτηκαν 100 αστυνομικοί και πάνω, βεβαίως, γιατί με το που με ειδοποίησε ο γενικός γραμματέας, που τον είχε ειδοποιήσει, όπως έπρεπε να γίνει, η αρμόδια αρχιφύλακας, επικοινώνησα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, τον οποίο πραγματικά ευχαριστώ για την άμεση αντίδρασή του, και μέσα σε μερικά λεπτά γύρω από το Εθνικό Μουσείο είχαν προστρέξει δυνάμεις, δημιουργώντας μια αλυσίδα ασφαλείας», είπε η κ. Μενδώνη, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξαν σκέψεις για εισβολή κάποιων ατόμων εντός του μουσείου: «Όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM