Αττική: Στις 12.00 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί – Παράταση lockdown προτείνει ο Δ. Σαρηγιάννης

Αναμένεται νέα ανακοίνωση για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών – Παράταση μία εβδομάδα στο lockdown προτείνει ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ 

Λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε χθες την Αττική αναβλήθηκαν όλοι οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι. Όπως ανακοινώθηκε, το σημερινό εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε σε δήλωσή του πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων.

Μία εβδομάδα παράταση προτείνει ο Δ. Σαρηγιάννης

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων και θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση. Σήμερα ή αύριο θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια μείωση στα κρούσματα, αλλά οι διασωληνωμένοι θα συνεχίζουν να αυξάνονται». «Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα του lockdown», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως θα ήταν «καλό να παραταθεί η καραντίνα, για να μπορέσουμε να χειριστούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το μετά». «Μία εβδομάδα παράταση είναι αρκετή», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με την εστίαση, δήλωσε πως πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη Νότια Ελλάδα και από τον Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, επιβεβαιώθηκαν 1.121 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 173.905, εκ των οποίων 51,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.800 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM