Αθήνα: Ετοιμόρροπα κτίρια - ενεργές «βόμβες» σε ένα νέο σεισμό

Δεκάδες κτίρια ετοιμόρροπα στην Αθήνα – Η θέση του Δήμου Αθηναίων

Μπορεί να είναι δύσκολο έως τουλάχιστον αδιανόητο να το συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εν έτει 2020 και παρά τα κατά καιρούς προειδοποιητικά «καμπανάκια» που κρούει και η φύση, υπάρχουν δίπλα μας κτίρια, τα οποία λειτουργούν ως ιδιαίτερα πιθανοί κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να αποβούν μοιραία σε έναν πιθανό νέο σεισμό στην Αθήνα.

της Βίκυς Καλοφωτιά

Με αφορμή το πρόσφατο χτύπημα του Εγκέλαδου των 6,7 Ρίχτερ στο νησί της Σάμου, όπου δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο κτιρίου που έπεσε πάνω τους καθώς περπατούσαν στο δρόμο, έρχεται ξανά στην επιφάνεια ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια κι όμως αποτελεί ακόμη ανοιχτή «πληγή». Τα ετοιμόρροπα και εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε περιοχές όλης της Ελλάδας χωρίς κανείς να μεριμνά.

Δεκάδες κτίρια στην Αθήνα έχουν αφεθεί στον χρόνο προκειμένου να καταρρεύσουν

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάρρευση δύο σπιτιών στο Γκάζι και την περιοχή της Πνύκας πριν από περίπου έναν χρόνο. Όπου μπορεί μεν να μην θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο το ίδιο το γεγονός έφερε στη δημοσιότητα δύο βασικές παραμέτρους, που εξηγούν και τον λόγο για τον οποίο η «πληγή» εξακολουθεί να διαιωνίζεται βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας.

Μέσω του εν λόγω συμβάντος, αναδείχθηκε σε όλο της το εύρος, η κακή κατάσταση σε δεκάδες κτίρια της πρωτεύουσας. Τα οποία έχουν αφεθεί στον χρόνο προκειμένου να καταρρεύσουν αφού οι ιδιοκτήτες τους είτε δεν μπορούν να τα αναπαλαιώσουν λόγω κόστους...

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM