Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Παραμένει σε «σταθερά κρίσιμη» κατάσταση στη ΜΕΘ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική δυσλειτουργία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, ο οποίος εισήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική δυσλειτουργία παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Να σημειωθεί πως το τεστ κοροναϊού στο οποίο και υποβλήθηκε, βγήκε αρνητικό.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση του Αρχιεπίσκοπου Ειρηναίου ήταν χθες «σταθερά κρίσιμη». Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος αντέδρασε θετικά αφότου διασωληνώθηκε, προκαλεό μια συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του.

«Είναι η ηλικία του Σεβασμιότατου που μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εξέλιξη της υγείας του», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Χαλκιαδάκης. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως οι γιατροί αναζητούν τα αίτια τα οποία προκάλεσαν το οξύ σύνδρομο αναπνευστικής ανεπάρκειας στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Δείτε την ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου:

«Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 9:20π.μ, με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Αρχικά, αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, χωρίς όμως ανταπόκριση και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας, όπου και διασωληνώθηκε.

Η αναπνευστική του διαταραχή ελέγχεται και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός. Το πρώτο Covid test που πραγματοποιήθηκε είναι αρνητικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM