Λιγνάδης: Σήμερα η απολογία του γνωστού σκηνοθέτη

Σήμερα η απολογία του γνωστού σκηνοθέτη - ηθοποιού και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη

Ο συνήγορός του καλεί την ηθοποιό Ε. Κούρκουλα, τον πρώην σύζυγό της και τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Του Γιώργου Σόμπολου

Νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ώστε να αποφανθεί στο αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, που κατέθεσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Το αίτημα κατατέθηκε χθες το μεσημέρι από τον συνήγορο του σκηνοθέτη, καθώς κατά την άποψη του κ. Κούγια η δικογραφία που έχει συνταχθεί δεν περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία, ενώ έχουν παραβιαστεί θεμελιώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί λίγη ώρα πριν από την απολογία του σκηνοθέτη στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Διαδικασία που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει περίπου στις 2.30 το μεσημέρι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος του σκηνοθέτη αναμένεται να βρεθεί εκ νέου σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, ώστε να υποβάλει αίτημα για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης τρεις άνθρωποι.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, την ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα και τον πρώην σύζυγό της, Διονύση Παναγιωτάκη.

Πρόκειται για καίριας σημασίας καταθέσεις, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, καθώς θα επιβεβαιώσουν πως τα όσα καταγγέλλει ένας εκ των δύο μηνυτών του σκηνοθέτη είναι παντελώς ψευδή.

Κι αυτό, γιατί ο μηνυτής τον εμφανίζει σε διαφορετικό μέρος από αυτό στο οποίο βρισκόταν στην πραγματικότητα. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το πότε θα καταθέσουν οι μάρτυρες – πριν ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απολογίας του γνωστού σκηνοθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM