Σήμερα η απόφαση για γυμνάσια και λύκεια

Σήμερα (22/1) αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στα θρανία – Η πιο πιθανή ημερομηνία

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, υπό το φως της σταθερής βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας αλλά και της γενικευμένης ανησυχίας λόγω των μεταλλάξεων.

Προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνασίων - λυκείων

 

Όπως όλα δείχνουν βέβαια, είμαστε πολύ κοντά σε ένα ακόμη βήμα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, καθώς σήμερα θα παρθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως έχει ξεκαθαρίσει.

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει χαρακτηριστικά πως «πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν και αυτά» (ενν. τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ έχει τονίσει πως «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

Η πιθανή ημερομηνία

απόφαση για γυμνάσια και λύκεια

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ως πιθανή ημερομηνία ανοίγματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου.

Έτσι, η επιτροπή αναμένεται να εκτιμήσει σήμερα Παρασκευή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα –μετά το άνοιγμα πρωτοβάθμιας και λιανικού εμπορίου– και να αποφασίσει ποιο θα είναι τελικά το επόμενο βήμα.

Σημειώνεται, πάντως, πως η επιστροφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να είναι ενθαρρυντικά.

Παγώνη: «Τα σχολεία δεν μπορούν να μένουν άλλο κλειστά»

Πέρα από την κυβέρνηση, πολλοί είναι και οι ειδικοί που θεωρούν «επιτακτική ανάγκη» το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επισήμανε πως τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά, και ιδιαίτερα η Γ’ Λυκείου, εν όψει και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μάλιστα, και η κ. Παγώνη επιβεβαίωσε πως επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με αυστηρά μέτρα.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα», συμπλήρωσε η ίδια.

 

Ακόμη, η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, χαρακτήρισε και εκείνη με τη σειρά της «απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM