Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα

Πιθανό ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα μόνο τα Σαββατοκύριακα - Σήμερα οι κρίσιμες ανακοινώσεις

Σκληρότερα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση ύστερα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ανακοπεί ένα τρίτο κύμα του κορoνοϊού.

Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν το πρόβλημα της κινητικότητας σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά, όπως η Αττική, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

1.070 νέα κρούσματα

Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν πως η κατάσταση στην Αττική είναι άκρως πιεστική, αφού οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλο και αυξάνονται. Αυτό έχει κάνει τους ειδικούς να σκέφτονται και επιπρόσθετα μέτρα, καθώς το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown λόγω της πληθυσμιακής ιδιαιτερότητας του νομού φαίνεται να είναι ένα σενάριο που προς το παρόν τουλάχιστον δεν επικρατεί, αν και υπάρχουν μέλη της επιτροπής που τάσσονται υπέρ. Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν 1.070 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα άγγιξαν τα 25, γεγονός που δείχνει πως το εκτεταμένο lockdown δεν αναχαιτίζει την πανδημία. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι βρίσκονται στους 249.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα

Από την πλευρά τους, οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται να εισηγηθούν το ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα, μόνο όμως τα Σαββατοκύριακα, καθώς, αν αυτό συμβεί και τις καθημερινές, το εμπόριο θα πληγεί περαιτέρω.

Φόβοι για μεγάλο συνωστισμό στα ΜΜΜ

Χθες πάντως ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική, τόνισε πως έπειτα από στοιχεία των συγκοινωνιολόγων θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός, και αυτό είναι που θέλουν να αποφύγουν.

Παγώνη: Δεν έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00

Ωστόσο, αντίθετη είναι η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τη λήψη των μέτρων, καθώς ξεκαθάρισε πως το ότι, για παράδειγμα, η Αττική εδώ και 25 μέρες ανήκει στις «κόκκινες» περιοχές συμβαίνει επειδή έχει πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Αυτό δεν συνεπάγεται «πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», ανέφερε. Όπως δήλωσε στη συνέχεια, το ιικό φορτίο δεν μειώνεται γρήγορα, αλλά σταδιακά, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείσα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00, η κ. Παγώνη δήλωσε «πως δεν έχει κανένα νόημα». Όπως δήλωσε στη συνέχεια η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αν εφαρμοστεί η απαγόρευση μετά τις 18.00, αυτό θα συνεπάγεται ότι τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα και παράλληλα ενέχει κίνδυνο συνωστισμού ατόμων άλλες ώρες της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM