Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

Θετικοί εμφανίζονται οι ειδικοί με το άνοιγμα της αγοράς 

Θετικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι οι ειδικοί, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσαν σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικοί αναφορικά με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, καθώς όπως σημειώθηκε προκύπτει από έναν μεγάλο αριθμό τεστ κορονοϊού.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την ανησυχία από την αύξηση του κρουσμάτων. Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «τα τεστ είναι περισσότερα και αυτό είναι θετικό, διότι ανιχνεύουμε περισσότερους ανθρώπους και είναι ένας έξυπνος τρόπος να μαζεύουμε τη διασπορά της νόσου». Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως πλέον οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού επηρεάζουν σημαντικά την πορεία της πανδημίας.

«Το κύμα αυτό, στις χώρες τις οποίες βρήκε απροετοίμαστες , όπως η Πορτογαλία, έδωσε πολλές χιλιάδες νεκρούς και το δικό μας μέλημα είναι να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση. Κι αυτό συμβαίνει προς ώρας», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τι θα ισχύει το Πάσχα

Όπως είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών και η Ματίνα Παγώνη, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περυσινό. «Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα έχουν διαφορετικό επίπεδο μέτρων, αλλά έχουν το ίδιο επίπεδο ιικού φορτίου όπως φαίνεται από τα λύματα. Ίσως χρειαζόμαστε λιγότερα μέτρα στην Αττική και περισσότερα στη Θεσσαλονίκη. Μπορούμε να προχωρήσουμε αισιόδοξα», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο

Τόσο ο κ. Εξαδάκτυλος, όσο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας κι Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου με έξυπνους τρόπους, όπως και έγινε και τον Δεκέμβριο, με το click away και το click in shop.

«Από το να πηγαίνουν οι άνθρωποι σε φιλικά σπίτια, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να ανοίξουμε με κανόνες το λιανεμπόριο. Δε θεωρώ ότι ο τρίωρος περιορισμός είναι ένα έξυπνο μέτρο. Αν πάμε να ψωνίσουμε στην Ερμού ή σε άλλους εμπορικούς δρόμους Σάββατο πρωί ή μεσημέρι, με το τρίωρο θα γίνει πάλι χαμός», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM