Οι λοιμωξιολόγοι δίνουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Το σενάριο για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας την 1η Φεβρουαρίου βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν αποτελέσει γεγονός, μετά τις θετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων στη συνεδρίασή τους το πρωί της Παρασκευής (22/1)

Οι λοιμωξιολόγοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους το πρωί της Παρασκευής έδωσαν το «πράσινο φως» αναφορικά με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η εισήγηση των ειδικών προβλέπει πως στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια.

Στο τραπέζι της Επιτροπής και το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Όσον αφορά το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων του ΟΠΑΠ καθώς και της επιστροφής των λαχειοπωλών στους δρόμους, αναμένεται να επανεξεταστεί την επόμενη Παρασκευή, καθώς η επιτροπή δεν θέλησε σε πρώτη φάση να προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Υπενθυμίζεται πως το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και την κίνηση των λαχειοπωλών είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο Open ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να επιτραπούν το κυνήγι και το ψάρεμα.

Δεν συζητήθηκε το ζήτημα των χιονοδρομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των χιονοδρομικών δεν συζητήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν –κάτι που θα σήμαινε και την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό– είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Εξαρχής προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει εδώ και μέρες πως το επόμενο βήμα που επιθυμούσε να κάνει ήταν το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως «πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν και αυτά, ενώ όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM