Λευτέρης Λαζάρου: Όσα αποκάλυψε για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο σπουδαίος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο κλήθηκε να εμπνευστεί και να ετοιμάσει, μετά από αίτημα της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Για το επίσημο δείπνο με τους υψηλούς προσκεκλημένους, το οποίο έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την 25η Μαρτίου 1821 και την Ελληνική Επανάσταση μίλησε ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, «Πάμε Δανάη!».

Αρχικά, ο σεφ διευκρίνισε πως το μενού του επίσημου αυτού δείπνου είχε αρώματα και γεύσεις Ελλάδας. Ενώ παράλληλα, εξέφρασε και την τιμή που ένιωσε που επελέγη από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να προετοιμάσει εκείνος αυτό το σπουδαίο δείπνο.

«Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το δείπνο γιατί ήταν σημαντική ημέρα για όλη την Ελλάδα»

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Λαζάρου είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το δείπνο γιατί ήταν σημαντική ημέρα για όλη την Ελλάδα. Το να σε επιλέγει η πρώτη πολίτης της χώρας σου, η κυρία Πρόεδρος για να μαγειρέψεις σε αυτό το επετειακό δείπνο νομίζω πως είναι πολύ σπουδαίο και το καλό για όλους μας είναι ότι πήγε πάρα πολύ καλά».

«Ο στόχος μου ήταν να μαγειρέψω όσο περισσότερη Ελλάδα χωρούσε μέσα στα πιάτα»

Στη συνέχεια, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε: Ο στόχος μου ήταν να μαγειρέψω όσο περισσότερη Ελλάδα χωρούσε μέσα στα πιάτα. Όλα τα πιάτα πήγαν περίφημα και το καθένα είχε τον δικό του χαρακτήρα και τη δική του γευστική νότα».

«Ανταποκρίθηκα σε αυτό τον ρόλο που καλέστηκα να αναλάβω, με ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για την χώρα μας»

Και συμπλήρωσε: «Το πιο σπουδαίο για μένα είναι ότι ανταποκρίθηκα σε αυτό τον ρόλο που καλέστηκα να αναλάβω, με ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για την χώρα μας».

«Κυρίαρχο υλικό στο χθεσινό μενού ήταν το ψάρι»

Τέλος, ο γνωστός σεφ είπε για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Κυρίαρχο υλικό στο χθεσινό μενού ήταν το ψάρι και από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι θα μαγειρέψουμε θαλασσινά. Απλά περιμέναμε τον τελικό κατάλογο των καλεσμένων για να δούμε τις διατροφικές αλλεργίες», ανέφερε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Δείτε όσα είπε ο διακεκριμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!»:

Η ανάρτηση του σεφ στο Instagram

Επιπλέον, ο δημοφιλής σεφ Λευτέρης Λαζάρου θέλησε να κάνει και μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με μια κοινή φωτογραφία του με την ΠτΔ, προκειμένου να την ευχαριστήσει για την τιμή που το έκανε και του έδωσε την ευκαιρία να επιμεληθεί το μενού του επίσημου δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου 1821. Επίσης, ο γνωστός σεφ στην ανάρτηση του μας γνωστοποίησε και το περιεχόμενο των πιάτων που απήλαυσαν οι συνδαιτυμόνες.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ το μενού του επίσημου επετειακού δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Προσπάθησα μέσα σε 4 πιάτα να βάλω όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσα.

Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη της.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!

Μενού 24 Μαρτίου 2021

Καλωσόρισμα: Χαρουπόψωμο και χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά της Κρήτης. Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Πρώτο πιάτο: Σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Δεύτερο πιάτο: Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο: Λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, κρέμα μπαχαρικών και φιστίκια Αιγίνης.

Η ανάρτηση του Λευτέρη Λαζάρου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefteris Lazarou (@lefterislazarouofficial)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM