Χατζηϊωάννου για EasyJet: «Το 15% των μετοχών το έχουν αχυράνθρωποι»

Επίθεση σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της easyJet, έκανε ο Στέλιος Χατζηϊωάννου, αναφέροντας πως «Το 15% των μετοχών το έχουν αχυράνθρωποι»

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών «αχυρανθρώπων», οι οποίοι «μεροληπτούν υπέρ της Airbus και κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας».

Όπως αναφέρει: «εάν αφαιρεθούν από την ψηφοφορία οι 60 εκ. μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, τότε η πρόταση του Στέλιου Χατζηιωάννου θα είχε υπερψηφιστεί με 134 εκατ. μετοχές υπέρ και 120 εκατ. κατά.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθειά μας, θα αποκαλύψουμε αυτούς τους "αχυρανθρώπους" και θα αποδείξουμε ότι αυτές οι μετοχές δεν θα έπρεπε να συνυπολογίζονται, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι κανόνες που ισχύουν για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange Listing Rules)».

Ο κ.Χατζηϊωάννου συνέχισε λέγοντας «αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχίσω την αναζήτηση των αιτιών πίσω από αυτήν την ύποπτη σχέση μεταξύ των αχρείων της easyJet και της Airbus. Η εκστρατεία μου για την εύρεση πληροφοριοδότη με αμοιβή 5 εκ. λίρες Αγγλίας, έχει ήδη αποφέρει μερικά πολύ χρήσιμα αποτελέσματα»

Παράλληλα, ο κύριος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας είναι διατεθειμένος να προσφέρει 5 εκατ .λίρες για πληροφορίες που θα ακύρωναν την αγορά 107 Airbus.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να προσφέρει αμοιβή έως £5.000.000 σε μετρητά (πέντε εκατ. λίρες Αγγλίας) από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet με συνολικό κόστος £4.500.000.000 (4,5 δισ. λίρες), που η easyJet αδυνατεί να πληρώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM