Χίος: Μεγάλη φωτιά και εντολή εκκένωσης δύο χωριών (vids)

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για φωτιά, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στο νησί της Χίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στην Τ/Κ Χαλκείου.

Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Θολοποτάμι και την περιοχή των Σκλαβιών και έχει δοθεί εντολή οι Αρχές να είναι σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη σε έκταση, η εικόνα είναι καλή και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμη άμεσο; κίνδυνος για οικισμούς ή για το ΚΥΤ στη Χίο.

Ενώ ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στο χωριό Βασιλιώνικο.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση αναφέρει το τοπικό astraparis.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή των Σκλαβιών γίνεται εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το πρωί από πρόσφυγες της ΒΙΑΛ, οι οποίοι επιχείρησαν να κάψουν σκουπίδια. Λόγω όμως των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι φλόγες έφυγαν εκτός ελέγχου.

Δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM