Φωτιά στη Ροδόπη: 76 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο

Μάχη εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, στη Ροδόπηόπου ξέσπασε χθες φωτιά, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να γίνει η πλήρης κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης.

Λόγω της μεγάλης έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Η αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού είναι πάγια πρακτική σε περιπτώσεις πυρκαγιών μεγάλης έκτασης, όπως η συγκεκριμένη, που εξακολουθεί να καίει σε ορεινή, δύσβατη περιοχή.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRA