Το 2021 ανοίγει νέο Αρχαιολογικό μουσείο

Μέσα στο 2021 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας, όπως, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε χθες κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στους χώρους του μουσείου.

Ο κ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των υποέργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης στο νέο μουσείο, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση, ήδη έχει παραδοθεί και λειτουργεί το υποέργο «Εξοπλισμός αποθηκών με σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης», συνολικού προϋπολογισμού 502.068 ευρώ.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το υποέργο της οργάνωσης της μόνιμης έκθεσης του νέου μουσείου, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τις προθήκες, τις κατασκευές και αναπαραστάσεις, καθώς και τα εποπτικά και ψηφιακά μέσα στους εκθεσιακούς χώρους.

Επίσης προετοιμάζεται το τελευταίο υποέργο της μεταφοράς των εκθεμάτων με συνολικό προϋπολογισμό 115.000 ευρώ, που θα ξεκινήσει μετά το πέρας της λειτουργίας του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM