Παγώνη για κοροναϊό: «Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φτάσει στο 1 και κινείται αυξητικά»

«Καμπανάκι» από την πρόεδρο νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά για τον δείκτη μεταδοτικότητας. Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου, προειδοποιεί.

Για δείκτη μεταδοτικότητα του κοροναϊού που έχει φτάσει στο 1 και κινείται αυξητικά, κάνει λόγο η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τον ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων.

«Ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο.

Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο» σημείωσε η κ. Παγώνη.

Εξέφρασε έντονη ανησυχία, ωστόσο, τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία καθώς ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα.

«Δύσκολες οι μέρες που διανύουμε»

Σύμφωνα με την ίδια, οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά.

«Χρειάζεται απόσταση πάνω από 2 μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών» σημείωσε.

«Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός.

«Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Για τον Πόρο ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο δήλωσε:

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή από το 2021 το εμβόλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM