Πέτρος Σαράκης: Όσα εξήγησε για την ανάρρωση της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι (vid)

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πλαστικός χειρουργός, Πέτρος Σαράκης, αδερφός του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, που πριν μερικά χρόνια είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό.

Αναφερόμενος στον αδερφό του, ο κ. Σαράκης τόνισε πως έχει αναρρώσει πλήρως, είναι δυνατότερος από παλαιότερα ενώ χρειάστηκε δύναμη, υπομονή και επιμονή τόσο από τον ίδιο τον ασθενή όσο και από τους ανθρώπους δίπλα του, για να περάσει με επιτυχία αυτήν τη δύσκολη διαδικασία.

«Θέλω να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα. Δεν πρέπει να λέμε ότι έχει καταστραφεί η κοπέλα. Κάθε άλλο. Υπάρχει μεν ένας μαραθώνιος μπροστά της, όμως στο μέλλον θα έχει αίσια αποτελέσματα. Η πρώτη εικόνα μπορεί να είναι σοκαριστική αλλά στην πορεία τα πράγματα θα εξελιχθούν πάρα πολύ καλά».

Για την επίθεση με βιτριόλι, ο κ. Σαράκης σημείωσε πως οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι διαταραγμένοι.

«Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν κανόνες, τα χημικά όπλα απαγορεύονται. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάποια διαταραχή και λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο».

Το οξύ που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις αυτές δεν προκαλεί βλάβη μόνο από την αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και από τις χημικές αντιδράσεις που προκαλεί στο δέρμα, ενώ αλληλεπιδρά και με τα ρούχα.

Βασικός κανόνας των πρώτων βοηθειών σε τέτοιες επιθέσεις είναι να αφαιρεθούν πρώτα τα ρούχα, ενώ προσεκτική θα πρέπει να είναι και η χρήση του νερού, καθώς μπορεί να μεταφέρει πιο βαθιά, και σε άλλα σημεία του σώματος, το καυστικό υγρό.

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση των τραυμάτων, ο πλαστικός χειρουργός σημείωσε πως είναι μια σταδιακή διαδικασία που χρειάζεται χρόνο.

«Είναι μια διαδικασία που απαιτεί κάποια σταδιακή αντιμετώπιση. Δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα».

Ο κ. Σαράκης ανέφερε ότι είναι σημαντικό για την εξέλιξη της υγείας της 34χρονης η άμεση επέμβαση των ανθρώπων που τη βοήθησαν, ενώ η αποκατάσταση της υγείας της θα πάρει περίπου ένα με δύο χρόνια.

«Σε ένα μήνα πιστεύω ότι θα είναι λειτουργική κανονικά». 

Ο ίδιος τόνισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία του ασθενούς.

«Με τον καιρό συμφιλιώνεσαι με κάποια πράγματα. Πρέπει να είναι αισιόδοξη και στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Δείτε παρακάτω:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM