Μάσκα παντού στην Αττική – Ύστατο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μάσκα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής από την στιγμή που αποφασίσουν να κινηθούν εκτός των σπιτιών τους δρομολογεί ως ύστατο μέτρο η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του KEDENEWS το μέτρο της καθολικής μάσκας, με βάσει το μοντέλο Μυκόνου και Χαλκιδικής, είναι πλέον στο πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των επιδημιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας και όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα. Πάντως, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει κατηγορηματικά ένα νέο lockdown, ακόμη και λίγων εβδομάδων όπως έκαναν άλλα κράτη, καθώς θα είναι η χαριστική βολή για την οικονομία της χώρας.

Η τελευταία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν ικανοποιεί ούτε την κυβέρνηση ούτε τον ΕΟΔΥ καθώς ο δείκτης R που αφορά την μετάδοση του ιού έχει ανέβει από το μηδέν που ήταν τον Ιούνιο – Ιούλιο και «σκαρφαλώνει» στο 1 με τάσεις ανοδικές.

Στο μεταξύ στοχευμένοι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από το πρωί σε κοινωνικές δομές και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην Αττική από κλιμάκια της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα που παρατηρήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr