Λέσβος: Στήνουν νέα δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ - Μεταφέρουν σκηνές με ελικόπτερα (pics&vid)

Αυτή τη στιγμή, πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, μεταφέρονται με ελικόπτερα σκηνές.

Οι σκηνές αυτές μεταφέρονται προκειμένου να αρχίσει το στήσιμο ενός καταυλισμού για την άμεσα στέγαση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που ζουν για τρίτη μέρα σήμερα στο δρόμο.

Φωτογραφίες δείχνουν ότι μεταφέρονται οι σκηνές αυτές μεταφέρονται με για να αρχίσει το στήσιμο του καταυλισμού, Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταδιακά με τη συγκρότηση του νέου καταυλισμού που όπως λέγεται θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, θα αρχίσει η προώθηση μεταναστών και προσφύγων σε αυτόν.

Δείτε παρακάτω: Τεταμένο το κλίμα στη Μυτιλήνη μετά τις πυρκαγιές στη Μόρια

Οι αρχές θεωρούν ως βασικό ενδεχόμενο για τις φωτιές, τον εμπρησμό, την ώρα μάλιστα που ολοένα και αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στο νησί.

Έτσι το πρωί της Παρασκευής έφτασαν με πλοίο κλούβες των ΜΑΤ, οχήματα της ΕΛΑΣ αλλά και οι δύο «Αίαντες», τα ειδικά οχήματα ρίψης νερού. Οι κλούβες τοποθετήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια. Τα δε θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM