Κρήτη: Ασταμάτητη η σεισμική δραστηριότητα!

Κρήτη: Οι σεισμοί καλά κρατούν

Ασταμάτητη η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη εδώ και μέρες

Δεν κρύβουν την ανησυχία τους οι σεισμολόγοι


Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι σήμερα τα ξημερώματα, στις 00:41, στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων, ή 310 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας.

Στη γνωστοποίηση αυτή προέβη με ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί της Παρασκευής.

Την 27η Νοεμβρίου, σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

Οι σεισμολόγοι εξακολουθούν να θεωρούν ανεξάρτητους τους σεισμούς των τελευταίων ημερών με τον μεγάλο σεισμό των 6,1 ρίχτερ που έγινε μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων και έγινε αισθητός μέχρι και στην Αττική. Ωστόσο, προβληματίζονται για την έντονη δραστηριόητα στην περιοχή...

Ο Ευθύνης Λέκκας είχε δηλώσει στην ΕΡΤ μετά τα 6,1 ρίχτερ πως το συγκεκριμένο τόξο δίνει συνήθως σεισμούς χωρίς ιδιαίτερη ακολουθία και πως δεν συνδέεται με τον σεισμό στην Αλβανία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για το μεγάλο σεισμό των 6,1 ρίχτερ στις 4 Δεκεμβρίου

Για τους μετα-σεισμούς στην Κρήτη λίγες ώρες αργότερα