Κοροναϊός: Συνεχίζεται η εξάπλωση του - Νέα κρούσματα σε Ασία και Ευρώπη

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως. Κίνα και Νότια Κορέα ανακοινώνουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα. Δυστυχώς, τα κρούσματα δεν λείπουν και από την Ευρώπη.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 52 νέα κρούσματα του κοροναϊού, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 156.

Τριάντα εννέα νέα κρούσματα συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Συνολικά 80 πιστοί αυτής της εκκλησίας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον covid-19.

Μία 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης η οποία αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, τους μετέδωσε την ασθένεια.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, που μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στους στρατώνες τους καθώς πολλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19.

Και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού που σταθμεύει στην Ντεγκού, συνολικά 10.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού.

Και ακόμη ένας Ιταλός θετικός στον κοροναϊό

Ένας Ιταλός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι αρχές της Λομβαρδίας.

Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κοντόνιο όπου διενεργούνται επιπλέον ιατρικοί έλεγχοι, πρόσθεσαν.

Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, μετά από δύο Κινέζους τουρίστες και έναν άλλο Ιταλό.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM