Κοροναϊός: Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της χώρας θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο (pics)

Εφόσον οι πληροφορίες για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβεβαιωθούν, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της χώρας θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις ήδη δύσκολες προηγούμενες ημέρες.

Ο μεγάλος όγκος όσων εργάζονται εξ αποστάσεως και η αυξημένη χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών e-ψυχαγωγίας όσων παραμένουν στο σπίτι ήδη δοκιμάζουν τις αντοχές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εταιρείες τηλεφωνίας, η διαδικτυακή κίνηση έχει αυξηθεί σε ποσοστό 15%-20%, με το φορτίο να είναι μεγαλύτερο κατά τις καθημερινές στις ώρες εργασίας (πρωί - μεσημέρι), καθώς πολλοί πλέον εργάζονται από απόσταση.

Αν και οι πάροχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς τις αντοχές των τηλεπικοινωνιακών δικτύων υπάρχει αβεβαιότητα ειδικά για τα σταθερά δίκτυα, που συνεχίζουν να πατάνε στον χαλκό και λιγότερο στην οπτική ίνα.

Στο οπλοστάσιο των εταιρειών υπάρχουν λύσεις που θα αξιοποιηθούν εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Αυτές περιλαμβάνουν μετάπτωση από high σε standard definition, ενθάρρυνση των τηλεδιασκέψεων έναντι των βιντεοδιασκέψεων και περιορισμό της κίνησης σε συγκεκριμένες πλατφόρμες περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM