Κοροναϊός: Σε καραντίνα πλοίο στον Πειραιά

Σε καραντίνα βρίσκεται το πλοίο Ελ.Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά μέσα στο οποίο υπάρχουν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ναυλωθεί ως κρουαζιερόπλοιο και βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (30.03) στο πλοίο μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πάρει εργαστηριακά δείγματα από τους επιβαίνοντες μετά την εκδήλωση θετικού κρούσματος σε 72χρονο Ελβετό, μέλος του πληρώματος.

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο.

Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο.

Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία.

Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού. Κάποιο εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.

Στις 21 Μαρτίου το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά . Με δεδομένη την απαγόρευση που είχε εκδώσει από τις 15/3 το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για τον κατάπλου επιβατικών πλοίων, το Ελ. Βενιζέλος αγκυροβόλησε ανοιχτά στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και παραμένει δεμένο μέχρι και σήμερα.

Οι επιβαίνοντες είναι 382 στο σύνολο, από 14 διαφορετικές υπηκοότητες . Εξ αυτών οι 36 είναι μέλη του πληρώματος και ανάμεσα τους υπάρχουν και 2 Έλληνες.

Από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM