Κοροναϊός-Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση για να μην γίνει lockdown

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα της Πέμπτης (24/9) τόνισε στον ελληνικό λαό «αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν πήγε σε τοπικό lockdown την Αττική- όπως πίστευαν όλοι- καθώς όπως είπε στη πρωτεύουσα βρίσκεται το 50% του πληθυσμού της χώρας και η οικονομία θ' αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα.

Μάλιστα, τα νοσοκομεία αντέχουν ακόμα και έτσι δεν πήρε την απόφαση για lockdown. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά από νέα μέτρα τα οποία είναι:

  • η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους
  • ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, διάστημα κατά το οποίο η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms
  • η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των άνω των 65
  • η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

«Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα. Ή ότι οι χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας -με την ιχνηλασία που πραγματοποιούμε- μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κλείσουν; Όχι! Πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργία τους. Η μάσκα, λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και να αναπτυχθεί η τηλεργασία. Ενώ συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά. Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι “Αυτοπροστασία ή Καραντίνα”. Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο», υποστήριξε στο διάγγελμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM