Κοροναϊός - Δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης: «Τα κρούσματα δεν είναι από γάμο»

Από επισκέπτες και όχι από γάμο έγινε η διασπορά κρουσμάτων κοροναϊού στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή.

Μιλώντας στο GRTimes, ο δήμαρχος διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ότι η διασπορά των 22 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έγινε από συνωστισμό σε γάμο και πρόσθεσε ότι από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι προήλθε από δύο επισκέπτες της περιοχής.

«Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε και εξαπλώθηκε αυτή τη φήμη, αλλά δεν υπάρχει γάμος. Εμείς όλο το καλοκαίρι δεχόμαστε ετεροδημότες. Έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που ζουν αλλού και επιστρέφουν στα χωριά τους. Υπάρχουν χωριά που δεκαπλασιάζουν τον πληθυσμό τους αυτό το διάστημα. Μέσα σε αυτούς υπήρχαν και δύο άτομα από άλλες περιοχές που ήρθαν ως επισκέπτες σε δύο διαφορετικούς χώρους και όχι σε συγκεκριμένη μάζωξη» ανέφερε ο δήμαρχος.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Τα 22 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι σε νεαρά άτομα, στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 14 κρούσματα ήταν στη Σιάτιστα, 6 στην Εράτυρα, 1 στη Μολόχα και 1 στο Καλονέρι.

Κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και κάνει συνεχή ιχνηλάτηση. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος σήμερα ήταν η σειρά συγγενών και ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, πολλοί προσήλθαν μόνοι τους για εξέταση, καθώς κάποιοι που βρέθηκαν θετικοί το ανακοίνωσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτού το ανακοινώσει επίσημα ο ΕΟΔΥ.

«Είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε μεταξύ μας», ανέφερε ο κ. Ζευκλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM