Κοροναϊός: Απομακρύνεται ο διοικητής του Α.Τ. στον Πόρο

Άμεση ήταν η παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες στον Πόρο για μειωμένους ελέγχους αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κοροναϊού.

Όπως μεταδίδει το skai, η διαδικασία απομάκρυνσης του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο διοικητής του τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα να αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Πάντως, αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Alpha, ανέφεραν ότι έλεγχοι γίνονταν στον Πόρο, ενώ στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο 10 αστυνομικών για την οργάνωση των ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις στον ΣΚΑΪ και από τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Ο διοικητής του τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα να αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Πιθανόν και 30 τα κρούσματα στον Πόρο

Σημειώνεται ότι, στα 30 φέρεται να ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού στον Πόρο, ενώ έκτακτα περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί στο νησί από σήμερα στις 6:00 το πρωί και μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Λόγω των κρουσμάτων, τέθηκαν σε ισχύ τα εξής μέτρα για 10 ημέρες:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM