Ιερά Σύνοδος: Αδιαπραγμάτευτη η Θεία Κοινωνία – Αφορισμός στη γιόγκα

Η Ιερά Σύνοδος τονίζει πως «το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι αδιαπραγμάτευτο» και απορρίπτει τη γιόγκα για την αντιμετώπιση του στρες λόγω της πανδημίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωση της διαχωρίζει τη θέση της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Αυτό προέκυψε, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε καλέσει τους πιστούς να ακολουθούν τους υγειονομικούς κανόνες του ΠΟΥ, ενώ το Πατριαρχείο Ρουμανίας είχε δηλώσει πως όποιος θέλει μπορεί να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία με δικό του κουτάλι από το σπίτι.

Μάλιστα, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου στάλθηκαν απαντητικά ανάλογα Συνοδικά Γράμματα, τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, σχετικά με την αναγκαιότητα να υπάρξει κοινή πορεία στην ποιμαντική αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδας συνεχίζει να επιμένει στην αρχική της τοποθέτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της: «Το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας»

Αναφορικά με τη γιόγκα ως πρακτική αντιμετώπισης άγχους η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει «η Γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των Χριστιανών».

Τέλος, ζητά από τους ιερείς και αρχιερείς  να απέχουν από τις εκδηλώσεις Rotary και Lions, καθώς «δεν περιορίζονται μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, καθ’ όσον διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή που απευθύνεται αδογμάτιστα σε ένα θεό, με την γενική έννοια του όρου και όχι κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM