Η Βουλή γίνεται... πράσινη!

Μπορεί οι... μισθοί και τα μπόνους των βουλευτών να παραμένουν υψηλά, ωστόσο η πράσινη ανάπτυξη ίσως οδηγήσει στη μείωση πάγιων εξόδων της Βουλής και σίγουρα στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Σύντομα, στο κτίριο που εκφράζει την ελληνική δημοκρατία θα γίνουν έργα ανάπλασης σε... πράσινο οικολογικό φόντο!

Στόχος είναι η μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 30%, με την ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση κατά 39%! Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Βουλής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.794.020,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ ενώ η δημοπράτηση έγινε προ ημερών, στις 15/11/2019, με διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι εργασίες θα εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το κτίριο του κοινοβουλίου έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο. Συγκεκριμένα, θα αφορά αλλαγή σωληνώσεων και κλιματιστικών μονάδων, αντικατάσταση 191 κουφωμάτων και προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στο δώμα.