Ηγουμενίτσα: Δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό

Θετικά στον κοροναϊό εντοπίστηκαν δύο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα, μετά από τους σχετικούς ελέγχους που έγιναν.

Σύμφωνα με το thespro, 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Έκτοτε ξεκίνησε και η περιπέτεια τους, καθώς ένας διακινητής τα μετέφερε στην Ηγουμενίτσα και τα παράτησε λίγο πριν το λιμάνι.

Τα παιδιά τριγυρνούσαν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της Αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφέρονταν σε δομή την Παρασκευή.

Από τα δείγματα που ελήφθησαν τα δύο παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Και τα τέσσερα παιδιά θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Οι τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους θα παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για κοροναϊό.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα τέσσερα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM