Ζαχαράκη για σχολεία: «Η κατάληψη δεν είναι απάντηση»

Η υφυπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη της αναφέρθηκε στις καταλήψεις στα σχολεία, στα αιτήματα παιδιών και γονιών, αλλά και στις επόμενες ενέργειες του υπουργείου.

Για τις καταλήψεις

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις καταλήψεις στα σχολεία, τόνισε πως «Η κατάληψη δεν είναι απάντηση και ποτέ δεν μπορεί να είναι απάντηση». Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως το φαινόμενο αυτό είναι παροδικό και πως σύντομα θα ατονήσει. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ήδη έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται έξω από τα σχολεία στελέχη εκπαίδευσης μαζί με τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων και συζητούν με τα παιδιά για ζητήματα που αφορούν στη σχολική ζωή.

Για τα αιτήματα μαθητών και γονιών

Η υφυπουργός εξήγησε πως ζητούν σπάσιμο τμημάτων, κάτι που είναι πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών.

Ζαχαράκη: «Αυτή τη στιγμή πλήττεται ο πιο οικονομικά αδύναμος» 

Αναφορικά με το ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε πως το να μπορέσουν να προσληφθούν τόσο νωρίς οι 30.000 εκπαιδευτικοί, αυτή η δουλειά, οι πιστώσεις, είναι δουλειά μηνών.

Ποιες οι επόμενες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στα πλάνα του υπουργείου για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως έρχονται συγκεκριμένες «αλλαγές», οι οποίες έχουν ως εξής:

  1. Διευρύνεται το ολοήμερο προς διευκόλυνση των γονέων
  2. Θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για τριμηνιαίες συμβάσεις αναπληρωτών (την επόμενη εβδομάδα), που θα καλύψουν τις ευπαθείς ομάδες
  3. Αρχές Οκτωβρίου θα καλυφθούν τα κενά όπου και αν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα
«Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν»

Καταλήγοντας, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν εάν γίνει lockdown, θέση που εξέφρασε άλλωστε και ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM