Ζάκυνθος: Ο σύζυγος της άτυχης 37χρονης μίλησε - Οι φόβοι, οι εκτελεστές και το συμβόλαιο θανάτου (pics)

Ο Ντίμης τους τελευταίους μήνες φοβόταν. Ήξερε ότι κινδύνευε. Ότι κάποιοι είχαν σφραγίσει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και γι’ αυτό έπαιρνε αυστηρά μέτρα προστασίας.

Στη Ζάκυνθο κυκλοφορούσε με μεγάλη προσοχή, απέφευγε τα πολλά-πολλά και αισθανόταν ασφαλής μόνο όταν ήταν με τη γυναίκα του.

Τελικά, η Χριστίνα αποδείχθηκε η αχίλλειος πτέρνα του, καθώς το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης οι δύο εκτελεστές εκμεταλλεύτηκαν τις χαλαρές κινήσεις του ίδιου και της 37χρονης συζύγου του κοντά στο σπίτι τους και τους έστησαν ενέδρα θανάτου.

Μόνο που αντί να «φάνε» τον Ντίμη σκότωσαν πισώπλατα τη γυναίκα του, τραυματίζοντας τον ίδιο σοβαρά.

Tο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που μετέβη άμεσα στο νησί διαθέτει πλέον πολλά βέλη στη φαρέτρα του για να «σημαδέψει» τόσο τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς.

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε ο Ντίμης, οι πληροφορίες λένε ότι μίλησε για όλους και για όλα. Πιθανότατα ανέφερε και τα ονόματα αυτών που ήθελαν να τον σβήσουν από τον χάρτη.

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια προχώρησε στην προσαγωγή τουλάχιστον πέντε ατόμων, εντόπισε το 10μετρο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές για να φτάσουν από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο και να διαφύγουν, ενώ αναζητούν στον βυθό του Ιονίου τη λευκή Yamaha TDM που χρησιμοποίησαν, αλλά και το 45άρι πιστόλι.

Ο Ντίμης και η Χριστίνα ήταν από τα πιο γνωστά ζευγάρια της Ζακύνθου με επιχειρήσεις στον χώρο του τουρισμού. Από ξενοδοχεία και σκάφη μέχρι σχολές καταδύσεων.

Όμως ο 53χρονος είχε ένα σκοτεινό παρελθόν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με ποινικές καταδίκες, καταγγελίες και φήμες που ξεκινούν από το νησί της Ζακύνθου, περνούν από την Πάτρα και φτάνουν μέχρι την Αθήνα. Εκεί ψάχνουν και το μυστικό του συμβολαίου θανάτου.

Η δολοφονία

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει δυσανάλογα μεγάλες υποθέσεις με μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα, διαφθορά, καταγγελίες και σενάρια που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν συλληφθεί εισαγόμενοι εμπρηστές, βαρόνοι καρτέλ ναρκωτικών, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, ενώ έχουν συμβεί και πολλά αιματηρά ξεκαθαρίσματα.

Η Αστυνομία, αλλά και η Πυροσβεστική, έχουν μαρκάρει το όμορφο νησί του Ιονίου ως σημείο αναφοράς και γι’ αυτό έσπευσε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο νησί για να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Ο 53χρονος μαζί με την 37χρονη γυναίκα του επιστρέφουν με τη μοτοσικλέτα στο σπίτι τους, στην περιοχή του Αγίου Σώστη, στη Λιθακιά. Ξαφνικά ο Ντίμης βλέπει από το αντίθετο ρεύμα να κινείται μια μηχανή.

Όπως είπε ο ίδιος στην πεθερά του: «Στην αρχή δεν υποψιάστηκα τίποτα. Αλλά όταν είδα να βγάζουν όπλα και να πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα, κατάλαβα...».

Ο συνεπιβάτης της λευκής TDM βγάζει από τη ζώνη ένα 45άρι και εν κινήσει αρχίζει να πυροβολεί σε βάρος του ζευγαριού. Με τους πρώτους πυροβολισμούς η Χριστίνα πέφτει νεκρή στην άσφαλτο.

Η σφαίρα που της καρφώθηκε στην ωμοπλάτη τής πήρε τη ζωή. Ο Ντίμης τρώει δύο σφαίρες στην κάτω γνάθο, όμως δεν σταματάει τη μηχανή και με ψυχραιμία διανύει ακόμη ένα χιλιόμετρο και φτάνει στο σπίτι ενός γνωστού του για να ζητήσει βοήθεια.

Οι εκτελεστές, χωρίς να σταματήσουν, χάνονται από το σημείο ακολουθώντας τον δρόμο προς τον Λαγανά και μετά προς το Καλαμάκι. Και εξαφανίζονται... Σαν να άνοιξε η γη και τους κατάπιε.

Κάμερες από καταστήματα, σπίτια και ξενοδοχεία τους έχουν καταγράψει σε πολλά σημεία του δρομολογίου διαφυγής τους, όμως φορούσαν μαύρα ρούχα, λευκά κράνη για να μοιάζουν με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και έτσι τα βίντεο δεν μπορούν να προδώσουν την ταυτότητά τους.

Η κατάθεση

Ο Ντίμης, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Αν και τα τραύματα είναι σοβαρά και εξετάστηκε μέχρι και το σενάριο αεροδιακομιδής στην Αθήνα, καταφέρνει όχι μόνο να κρατηθεί στη ζωή, αλλά να συνέλθει και να είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έμειναν αρκετές ώρες στον θάλαμο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Εκεί, τους περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς στήθηκε το σκηνικό θανάτου και έτσι οι profilers της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους μια μαρτυρία από το ίδιο το θύμα που δίνει πλούσια στοιχεία στην έρευνα και τη σκιαγράφηση του προφίλ των εκτελεστών.

Όπως είπε, από τις δύο σφαίρες που έφαγε εκτινάχθηκε από τη μηχανή και παρά το γεγονός ότι ήταν αιμόφυρτος έχοντας δύο διαμπερή τραύματα στο σαγόνι, κατάφερε να φτάσει στο σπίτι του φίλου του και να ζητήσει βοήθεια.

Όμως ο Ντίμης δεν έμεινε εκεί. Στους αστυνομικούς φέρεται να είπε και ποιοι μπορεί να είναι οι εντολείς του συμβολαίου θανάτου που τους τελευταίους μήνες τον είχαν βάλει στο μάτι και ήθελαν να τον «καθαρίσουν».

«Ηθελαν να σκοτώσουν εμένα, αλλά από τους ελιγμούς και τις προσπάθειες αποφυγής που έκανα χτυπήθηκε η σύζυγός μου. Έχω βάσιμες υπόνοιες γι’ αυτούς που οργάνωσαν την επίθεση, φοβόμουν εγκληματική ενέργεια σε βάρος μου», είπε.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, το συμβόλαιο είχε σφραγιστεί εδώ και πολλούς μήνες, όμως λόγω της καραντίνας του κοροναϊού είχε αναβληθεί η εκτέλεσή του. Έτσι, μόλις τα μέτρα χαλάρωσαν οι εκτελεστές αποβιβάστηκαν στο νησί για να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά τους.

Οι εκτελεστές

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχοντας στα χέρια τους την κατάθεση του Ντίμη για το πώς έδρασε το ντουέτο των εκτελεστών, βίντεο από τη διαφυγή τους από το σημείο της εκτέλεσης, αλλά και τα αποτελέσματα από το μαφιόζικο χτύπημα σκιαγράφησαν το προφίλ των δύο εκτελεστών.

Πρόκειται λένε για δύο αλλοδαπούς πληρωμένους φονιάδες, που είναι μεν αδίστακτοι, αλλά έδρασαν με προχειρότητα και χωρίς σχέδιο δράσης. Ο οδηγός της μηχανής ήταν ψηλός και αδύνατος ενώ ο συνοδηγός, που έβγαλε το 45άρι και πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές, κοντός και γεμάτος.

Μοιάζει απίστευτο, λένε οι αστυνομικοί, ότι ο οδηγός δεν έκοψε ταχύτητα βλέποντας το θύμα και ο πιστολέρο έβγαλε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί από απόσταση 30 μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσουν και να σκοτώσουν τη γυναίκα που δεν είχε σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ τραυμάτισαν τον άνθρωπο που είχαν λάβει εντολή να «φάνε».

Το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον πέντε ατόμων, ενώ εντόπισαν και ένα φουσκωτό στην περιοχή Πόρτο Ρόμα στο Βασιλικό Ζακύνθου, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δύο πληρωμένοι φονιάδες για να φτάσουν από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Το 10μετρο σκάφος έγινε φύλλο και φτερό από τους αστυνομικούς, ενώ φέρεται να προσήχθη και ένας κάτοικος Ζακύνθου που μετέφερε τους εκτελεστές, ο οποίος μάλιστα έχει μια... περίεργη σχέση με την ιδιοκτησία του σκάφους.

Η μοτοσικλέτα δεν έχει βρεθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες την πέταξαν στη θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο σκάφος.

Το παρελθόν

Ο Ντίμης είναι ένα πρόσωπο που το παρελθόν του τον κυνηγάει πολύ καιρό τώρα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε μπλεξίματα με ποινικές καταδίκες, καταγγελίες και φήμες που ξεκινούν από το νησί της Ζακύνθου, περνούν από την Πάτρα και φτάνουν μέχρι την Αθήνα. Εκεί ψάχνουν και το μυστικό του συμβολαίου θανάτου.

Τελευταία περιπέτεια του 53χρονου επιχειρηματία ήταν το 2017, όταν βρέθηκε κατηγορούμενος στην Πάτρα για συμμετοχή σε υπόθεση ληστειών και όπλων, όμως ξεμπέρδεψε.

Λίγο νωρίτερα το όνομά του είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας στη Ζάκυνθο, καθώς οι φήμες έλεγαν ότι διατηρούσε επαφές με άτομα που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία.

Στο παρελθόν ο Ντίμης προέβη σε καταγγελίες για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας που εμπλέκονταν σε ανθρωποκτονίες, και στην οποία υπήρχε συμμετοχή αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα μπήκαν στη φυλακή.

Τέλος, ο 53χρονος συνδέθηκε με καταγγελίες για μια ληστεία που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο τον Απρίλιο του 2016 με την αρπαγή 580.000 ευρώ από επιχειρηματία του νησιού, με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί.

Στην Αθήνα, δε, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 διατηρούσε επαφές με πολύ γνωστό άτομο από τον χώρο της νύχτας.

πηγή: πρώτο θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM