Εξαφάνιση Bαλεντίν: Η γυναίκα που επικοινώνησε με τις γαλλικές αρχές είναι η βιολογική της μητέρα (pics)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις την υπόθεση της 7χρονης Bαλεντίν, καθώς οι γαλλικές Αρχές αναφέρουν πως η γυναίκα που είναι με την μικρή είναι η βιολογική της μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές Αρχές έστειλαν ένα έγγραφο στις ελληνικές, στο οποίο αναφέρουν ότι δεν έχουν αμφιβολία πως πρόκειται για μητέρα και κόρη. Τονίζουν δε ότι πήραν ξεχωριστές συνεντεύξεις από τις δύο χρησιμοποιώντας ειδικό ερωτηματολόγιο και από τα αποτελέσματα αναδεικνύεται η οικογενειακή σχέση μητέρας και κόρης.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως η γυναίκα που εμφανίστηκε και ισχυρίστηκε χθες ότι είναι η μητέρα της Bαλεντίν, βρίσκεται στη Γαλλία από το 2015, μιλάει πολύ καλά γαλλικά και εργάζεται. Μάλιστα μόλις η 7χρονη Bαλεντίν έφτασε στο Παρίσι, την έγραψε στο σχολείο.

Οι γαλλικές Αρχές τονίζουν πως δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι αρχές πρόνοιας της Γαλλίας, γιατί το παιδί είναι σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Μάλιστα ψυχολόγος που εξέτασε το κοριτσάκι ανέφερε πως δείχνει υγιές και χαρούμενο.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους Έλληνες ότι αν επιθυμούν εξέταση DNA για να πιστοποιήσουν και τυπικά την συγγένεια ανάμεσα σε μητέρα και κόρη τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.

Bαλεντίν: Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 μετέβη στη Γαλλία η μικρή Bαλεντίν, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο πατέρας της -φοβούμενος τις νομικές επιπτώσεις- δήλωσε την εξαφάνισή της στις ελληνικές Αρχές.

Όπως ομολόγησε ο πατέρας της Bαλεντίν ήταν αυτός που κάλεσε την εν λόγω γυναίκα να πάρει το παιδί στη Γαλλία, θέλοντας, όπως, είπε να της προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Για να μπορέσει να περάσει τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο, η μικρή χρησιμοποίησε το διαβατήριο της κόρης της θείας της, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: