Εξαφάνιση Ολυμπίας Κηρύκου: 25 χρόνια μετά οι έρευνες καταλήγουν σε δολοφονία

Η Ολυμπία Κηρύκου 29 χρόνων, χάθηκε ξαφνικά το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 1995, ενώ πήγαινε στη δουλειά της στη Νέα Ιωνία. Η οικογένεια της αναστατώθηκε κι άρχισε τις έρευνες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όσα χρόνια κι αν πέρασαν ένα τεράστιο γιατί παραμένει αναπάντητο. Ο σύζυγος της Ολυμπίας δεν την κήρυξε σε αφάνεια, αλλά έβγαλε διαζύγιο.

Δεν θέλει να μιλάει για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του. Εκείνη τη μοιραία μέρα γύρισε σπίτι τους και βρήκε το τυπικό σημείωμα που του είχε αφήσει.

Του έλεγε να φάει και να κοιμηθεί. Να μη την περιμένει γιατί θα πήγαινε σε μια φίλη της.

Το πρωί της εξαφάνισης της την είχε συναντήσει η αδελφή του, που την μετέφερε με το αυτοκίνητο της στο κατάστημα με είδη ραπτικής που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.

Η κουνιάδα της όταν την άφησε, την είδε από τον καθρέπτη του αυτοκίνητου να μην παίρνει το δρόμο για το κατάστημα, αλλά να κατευθύνεται προς το σταθμό του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία.

Ο Ιδιωτικός Ερευνητής της υπόθεσης, Χάρης Βεραμόν, που δραστηριοποείται στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών, παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στην «kedenews» έχοντας συμμετοχή σε πολλές πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την Ελλάδα. 

Η υπόθεση της Ολύμπιας Κηρύκου παραμένει ανεξιχνίαστη από την μέρα που εξαφανίστηκε το 1995.Πόσο κοντά είστε σήμερα, 25 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Ολυμπίας;

Η αλήθεια είναι πως οι υποθέσεις που παραμένουν τόσα χρόνια ανεξιχνίαστες έχουν τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την έρευνα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για έναν ερευνητή. Όμως σε αυτό το στάδιο είμαστε πολύ κοντά.

Μπορούμε να εξηγήσουμε με λεπτομέρειες πώς ακριβώς έχουν τα γεγονότα, τη χρονική τους σειρά και μπορούμε να αναλύσουμε τί «πραγματικά δεν έγινε», αλλά και τί τελικά συνέβη στην Ολυμπία. Απομένουν λίγα κομμάτια για την ολοκλήρωση του παζλ.

Η Ολυμπία αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι της; Ο σύζυγος της γιατί πιστεύετε πως δεν την κήρυξε σε αφάνεια, αλλά έβγαλε διαζύγιο;

Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο γάμο της, έχουμε πολλές πληροφορίες ταυτοποιημένες. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και οι συναισθηματισμοί σύνδεσμοι του ζευγαριού είχαν σπάσει.

Πλέον η σχέση είχε μετατραπεί σε συμβατική, ώσπου η Ολυμπία πήρε την απόφαση να χωρίσει. Δεν έβλεπε κανένα μέλλον στο γάμο της ούτε μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα απο τα όνειρά της, να γίνει μητέρα. Άλλες διαδικασίες θέλει ένα διαζύγιο και άλλες η αφάνεια.

Ο σύζυγος ανέφερε τα πρώτα χρόνια «οτι η γυναίκα του τον παράτησε» οτι «έφυγε με τη θέλησή της» και εκείνος έδειχνε πως την περιμένει. Φανταστείτε πως και οι γονείς της Ολυμπίας θεωρούσαν οτι η κόρη τους κάπου ζει, κάπου κρύβεται και πως είναι θέμα χρόνου να γυρίσει!

Επομένως για να βγει ένα πρόσωπο σε αφάνεια θα πρέπει να γίνει δικαστήριο και τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις! Κάτι τέτοιο δεν βόλευε και ίσως να δημιουργούσε άγχος στον σύζυγο, για μια σχέση που και για εκείνον τελικά είχε τελειώσει καιρό πριν. Επώδυνη διαδικασία η αφάνεια.

Ο αδερφός της πριν χρόνια αποκάλυψε πως οι γονείς της κοπέλας επέμεναν να μην χωρίσει; Γιατί;

Ναι πράγματι είναι αλήθεια. Θα σας εξηγήσω. Αν σκεφτούμε πως ήταν η εποχή πριν 25 χρόνια, τα στερεότυπα της κοινωνίας, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε την άρνηση των γονιών της Ολυμπίας.

Καταρχάς οι γονείς της ήταν πολλά χρόνια μαζί, είχαν συντηρητικές αρχές και θεωρούσαν πως μια γυναίκα σε ηλικία 29 ετών να χωρίζει, είναι ντροπή. Το «τι θα πει η γειτονιά» ήταν μόδα τότε.

Και επίσης οι γονείς της Ολυμπίας είχαν αδυναμία στο γαμπρό, τον εκτιμούσαν, είχαν επενδύσει σε αυτό το γάμο. Περίμεναν ένα εγγονάκι από την κόρη τους. Εκείνα τα χρόνια, μια γυναίκα 29 ετών χωρίς ένα παιδί, στα μάτια του κόσμου ήταν «γεροντοκόρη».

Τι αναφέρουν οι έρευνες της αστυνομίας; Έχουν καταλήξει σε κάποιο πόρισμα;

Δεν υπήρξε ποτέ «έρευνα» απο την αστυνομία. Ο φάκελος περιέχει μέχρι σήμερα μια δήλωση εξαφάνισης. Καμία απολύτως έρευνα! Δεν έχουν καταλήξει σε κανένα πόρισμα γιατί ουδέποτε ασχολήθηκαν.

Η Ολυμπία στη «λογική» της κρατικής γραφειοκρατίας και των υπηρεσιών θεωρείται ένα υπαρκτό και εν ζωή πρόσωπο.

Σχετικά με το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε η Ολυμπία στον άντρα της να μην την περιμένει τι έχετε να αναφέρετε;

Αυτό το σημείωμα είναι η αρχή μιας σειράς από πλάνες. Επειδή δεν δόθηκε ποτέ το πρωτότυπο στην δικαστική γραφολόγο η ανάλυση και το πόρισμα θεωρώ οτι έχουν μικρά κενά. Μέσα από τη δική μου έρευνα καταλήγω σε δύο πιθανές θεωρίες.

Ή το σημείωμα αφορά άλλη χρονική στιγμή και χρησιμοποιήθηκε τη κομβική μέρα, ή γράφτηκε εκείνη τη μέρα από άλλο πρόσωπο, όπως και όλα τα άλλα σημειώματα της Ολυμπίας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αληθοφάνεια στο γραφικό χαρακτήρα της Ολυμπίας.

Δεν έχει κανείς το πρωτότυπο σημείωμα. Όμως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως οι ενέργειες που περιγράφει δεν αφορούν εκείνη τη μέρα, αυτό το χαρτί δεν αφορούσε το Σάββατο.

Η Ολυμπία δεν θα έλεγε ψέματα ούτε θα σκηνοθετούσε την εξαφάνισή της, σε καμία περίπτωση. Αν το σημείωμα ήταν αληθινό, η Ολυμπία θα είχε πράξει τα όσα γράφτηκαν με μελάνι την ημέρα εκείνη, το τονίζω.

Πιστεύετε πως ο χώρος που εργαζόταν έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση της 29χρονης Ολυμπίας Κηρύκου;

Όχι σε καμία περίπτωση. Η Ολυμπία ήθελε μια καλύτερη εργασία και είχε σκοπό να κάνει μαθήματα υπολογιστών σε μία σχολή.

Όμως δεν θα παρατούσε έτσι τη δουλειά της. Ήταν ηθική, έντιμη και αν ήθελε να φύγει θα επέλεγε να παραιτηθεί και να πάρει τα μισά χρήματα του μισθού της στις 15 Νοεμβρίου.

Η εξαφάνιση της Ολυμπίας και τα όσα διαδραματίστηκαν λίγες μέρες πριν τις 11 Νοεμβρίου, έχουν άμεση σχέση με το γάμο της. Δεν είχε άλλα προβλήματα ή εχθρούς. Το στεφάνι ήθελε να βγάλει από πάνω της.

Κάτοικοι από την Λάρισα ανέφεραν πως υπάρχει ένα εικονοστάσι στη γέφυρα του Αλκαζάαρ, το οποίο έχει την φωτογραφία της άτυχης κοπέλα ντυμένη νύφη. Άλλες πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα να βρίσκεται σε γυναικείο μοναστήρι της Πάτμου. και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού. Ισχύουν αυτές οι μαρτυρίες ;

Δεν ισχύει τίποτα. Απο το ψυχολογικό προφίλ της Ολυμπίας, το οποίο σκιαγραφήσαμε πλήρως, δεν προκύπτει καμία τάση για μοναστήρια ούτε για ηθελημένη εξαφάνιση. Όλα ήταν μιαπαραπλάνηση για να στραφεί η προσοχή αλλού.

Να σας θυμίσω οτι τον πρώτο καιρό που χάθηκε η ομορφότερη του Γαλατσίου γινόντουσαν ανώνυμα τηλεφωνήματα στους γονείς της, για να δείξουν κάποιοι οτι ζει! Το θράσος δεν έχει όρια.

Που καταλήγουν οι έρευνες σας μετά από 25 χρόνια από την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας;

Η Ολυμπία δεν πήγε ποτέ εκείνο το πρωϊνό του Σαββάτου για εργασία. Όλα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη μέρα το βράδυ. Δεν μπορώ σε αυτό το στάδιο να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όμως τα στοιχεία που έχουμε ανατρέπουν τα όσα μας παρουσιάσαν ως πραγματικά γεγονότα. Η Ολυμπία δεν εξαφανίστηκε. Ήρθε σε μεγάλη ρίξη και τις αφαίρεσαν τη ζωή. Μένει να βρούμε «το πού» είναι θαμμένη.

Τείνετε περισσότερο στην δολοφονία της η στην ανάγκη της για φυγή από το σπίτι της;

Ξεκάθαρη δολοφονία με πολλές παράλληλες ενέργειες που δημιούργησαν την εντύπωση πως το θύμα θέλει να κρυφτεί. Βόλευε κάποιους! Όμως η αλήθεια θα λάμψει! Θα φροντίσουμε γι αυτό. Πλησιάζουμε…

Ο Ιδιωτικός Ερευνητής της υπόθεσης ,Χάρης Βεραμόν, δραστηριοποείται στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών έχοντας συμμετοχή σε πολλές πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την Ελλάδα.

Παράλληλα έχει προσφέρει και εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την ανεύρεση αγνοουμένων. Έχει κάνει σπουδές στην ανακριτική δικαστική ψυχολογία, αλλά και βοηθώντας σε υποθέσεις που παραμένουν στο αρχείο.

Αυτή τη περίοδο συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους ερευνητές, αναπτύσσει το πεδίο των γνώσεων του στο profiling.

πηγή: kedenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM