Δερμιτζάκης: «Πιθανή η λήψη πρόσθετων μέτρων από τα τέλη Οκτωβρίου»

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των διασωληνωμένων το τελευταίο διάστημα, εκτιμώντας πως είναι πολύ πιθανό σύντομα να υπάρξει λήψη νέων μέτρων. 

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω κοροναϊού λέγοντας πως «Δεν έχει τηρηθεί πραγματικά σχεδόν κανένα μέτρο και είναι πιθανό να χρειαστεί η λήψη πρόσθετων από το τέλος Οκτωβρίου»

Ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην αύξηση της τηλεργασίας, καθώς όπως δήλωσε θα συμβάλλει σημαντικά και στην αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και της μετάδοσης του ιού είναι ότι το σύστημα Υγείας δεν είναι στα καλά του σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Οι γιατροί είναι πάρα πολύ καλοί αλλά οι υποδομές ελλείπεις», δήλωσε ο κ. Δερμιτζάκης

Όσα δήλωσε για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και τις συναθροίσεις

Απαντώντας στις επικρίσεις πως ο αριθμός των 9 ατόμων σε συναθροίσεις δεν συνάδει με την εικόνα στα ΜΜΜ ή τους μαθητές ανά τάξη, ο κ. Δερμτιζάκης υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να συγκρίνουμε το κάθε μέτρο με το άλλο» και εξήγησε το σκεπτικό των επιστημόνων.

«Σε περιπτώσεις με συνωστισμούς όπως είναι τα λεωφορεία ή τα 25 παιδιά ανά τάξη, ορίζονται κάποια έξτρα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία. Σε κάθε δραστηριότητα δηλαδή, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της ίδιας της ύπαρξης της δραστηριότητας και της δυνατότητας εφαρμογής των μέτρων» είπε και συμπλήρωσε «Προφανώς θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε η δυνατότητα να είναι στην τάξη και τρία μόνο παιδιά, αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές».

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι Δημόσια Υγεία και όχι να προστατεύουμε τον καθένα ξεχωριστά, διότι στην κοινότητα αυτό είναι αδύνατο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν μια δραστηριότητα είναι πολύ επικίνδυνη, υπάρχει η δυνατότητα να τη σταματήσουμε, «αλλά δεν σταματάμε τα πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM