Δείτε εικόνες από τη δράση «Αντιγκράφιτι» στην Πατησίων

Οι δράσεις καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων συνεχίζονται στην Πατησίων.

Αυτή τη φορά ένα χιλιόμετρο με ύψος 3,5 μέτρα, που είναι γεμισμένο με γκράφιτι πρόκειται να καθαριστεί από ειδικά συνεργεία και να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουλίου.

Η επιχείρηση «Αντιγκράφιτι» γίνεται με τη στήριξη της «Karcher» στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου» μαζί με τους ανθρώπους  της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Ο συγκεκριμένος καθαρισμός γίνεται με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού και με την τοποθέτηση ειδικού υλικού anti-graffiti και υδρόφοβης μπογιάς.

Παράλληλα, τα πεζοδρόμια απολυμαίνονται με ειδικό υλικό και καυτό νερό 90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε συγκεκριμένα για τον καθαρισμό της Πατησίων:

«Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις, με τέτοια συχνότητα, σε περιοχές πέρα από το κέντρο της πόλης, γίνονται για πρώτη φορά. Και αυτό, δεν το λέω για να διαφημίσω τη δουλειά μας, αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, έχει αλλάξει».

Πατησίων

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής που ακολουθούμε, μας επιβεβαιώνουν. Όπως και η επιλογή να δημιουργηθεί το πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου" που καλεί τους πάντες να συμμετέχουν στις αλλαγές που γίνονται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι βλέπουν πλέον τη διαφορά. Βλέπουν τη γειτονιά τους να γίνεται ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη»

Πατησίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM