Δήμος Αν. Μάνης: Ακυρώνει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 17ης Μαρτίου λόγω κοροναϊού

Δήμος Ανατολικής Μάνης: Ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, ανακοίνωσε την ματαίωση του καθιερωμένου εορτασμού της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη Λακωνίας, εξαιτίας του κοροναϊού.

Με αφορμή τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για την εξάπλωση του ιού, ο δήμαρχος της Ανατολικής Μάνης αποφάσισε την ακύρωση της παρέλασης, ωστόσο θα πραγματοποιηθούν ελάχιστες εκδηλώσεις .

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, ανακοινώνει ότι ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής τοπικής εορτής 17ης Μαρτίου 1821, λόγω των αυξημένων προληπτικών μέτρων που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ευχαριστεί όλους τους Φορείς, Συλλόγους, συνεργάτες, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας καθώς και όλο το λαό της Μάνης που με τη συμμετοχή τους δίνουν στην τοπική μας εθνική εορτή τη λαμπρότητα που της αξίζει και ανανεώνει τη συνάντηση μαζί τους για το Μάρτιο του 2021 που θα γιορτάσουμε όλοι οι Έλληνες τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Απ' όλο το πρόγραμμα θα διεξαχθούν:

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 ώρα 12.30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Μαυρομιχάλη στο Κοιμητήριο Λιμενίου.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 ώρα 11.00 Επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία Αρεόπολης την 17η Μαρτίου καθώς και η κατάθεση στεφάνων.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα λειτουργήσουν κανονικά για μεμονωμένους επισκέπτες, δίχως τη διεξαγωγή εγκαινίων»