Βαλεντίν: Μετανιωμένος ο πατέρας της - Ζητάει να την δει

Αίσιο ήταν το τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν από το Κονγκό. Όσο για τον πατέρα της, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

«Έστειλα το παιδί μου στην Γαλλία, απλώς διότι ήθελα ότι καλύτερο για την κόρη μου», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου (15/02), ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος είχε δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής στις 23 Δεκεμβρίου.

Όπως αποδείχθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος είχε συμβάλει στην διαφυγή της μικρής στην Γαλλία, με το διαβατήριο της εξαδέλφης της, η οποία της μοιάζει εμφανισιακά.

Όπως είπε ο πατέρας της, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και στον οποίο μετά από την πολύωρη απολογία του την Παρασκευή, ο ανακριτής – για να τον αφήσει ελεύθερο- επέβαλλε τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, «Θα ήθελα να πάω στην Γαλλία για να δω την Βαλεντίν, καθώς εκείνη δεν έχει διαβατήριο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μου λείπει».

«Απολογούμαι σε όλους για το λάθος που έκανα, λυπάμαι πολύ. Δεν ήθελα να προκαλέσω κακό σε κανέναν», σημείωσε ο πατέρας της Βαλεντίν.

Ο συνήγορος του, Β. Νούλεζας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, λέγοντας ότι και η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της, ακριβώς επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε βλαπτική πρόθεση για την μικρή, ενώ επανέλαβε ότι προέχει όλων να πιστοποιηθεί η συγγενική σχέση του κοριτσιού με τον πελάτη του, προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης.

Μάλιστα, μετέφερε την συνομιλία που είχε η μικρή με τον πατέρα, λέγοντας ότι ενδιαφέρθηκε για εκείνον και έλεγε ότι τον αγαπούσε.

Ελεύθερος ο πατέρας

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του στον 12ο τακτικό ανακριτή, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πατέρας της Βαλεντίν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

«Δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω μόνος μου εδώ, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στον ανακριτή ο πατέρας της 7χρονης ο οποίος δηλώνει μετανιωμένος. Έδωσε επίσης στον ανακριτή την ακριβή διεύθυνση που διαμένει η μητέρα της Βαλεντίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η μητέρα ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015, ενώ εκτιμούν πως δεν προκύπτει λόγος το παιδί να φύγει από κοντά της και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM