Αυξάνονται οι καταγγελίες για τη δράση του ψευτογιατρού (vids-pics)

Όλο και περισσότερες είναι οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για τη δράση του ψευτογιατρού, Νικόλαου Κοντοστάθη.

Παράλληλα, αυξάνονται και οι καταγγελίες στην αστυνομία για τη δράση του, είτε από πρώην ασθενείς, είτε από συγγενείς θυμάτων του γιατρού - «μαϊμού».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πέρα από τις 35 καταγγελίες που κρίνονται σοβαρές από τις συνολικά 50, τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστούν πολύ περισσότερες.

Οι ενέσεις από το… Βατικανό

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού και τα θύματά του έκανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος που πρώτος αντιλήφθηκε τον απατεώνα.

Ειδικότερα, μιλώντας για το τέταρτο - γνωστό - θύμα του δράστη, ανέφερε πως στη 35χρονη χορηγήθηκαν «έξι ενέσεις από το “Βατικανό”».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, για αυτές το θύμα και η οικογένειά της έδωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον άνδρα που εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.

O κ. Σούρλας δήλωσε επίσης ότι η γυναίκα ήρθε σε επαφή με τον Νικόλαο Κοντοστάθη «μέσω ατόμου σε εκκλησία του Πειραιά».

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι ο ψευτογιατρός έπεισε τη νεαρή κοπέλα να σταματήσει τον τρίτο κύκλο των χημειοθεραπειών, μία τακτική που έχει γίνει γνωστό -με τα έως τώρα στοιχεία- ότι εφάρμοζε και σε άλλους ασθενείς του.

Σημειώνεται ότι από Δευτέρα ο κ. Σούρλας θα καταθέσει στη ΓΑΔΑ όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τη δράση του 47χρονου, ενώ κατάθεση αναμένεται να δώσει και η οικογένεια της 35χρονης την επόμενη Παρασκευή.

Ο συνεργάτης του

Η πλεκτάνη που είχε στήσει ο 47χρονος γιατρός - «μαϊμού» λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια συνεργάτη, ο οποίος είχε αναλάβει τον εντοπισμό θυμάτων, τα οποία προσέγγιζε και κατάφερνε να παρασύρει.

Σύμφωνα με αποκλειστική μαρτυρία επιχειρηματία στο Mega, ο συγκεκριμένος άνδρας τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά... Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως.

Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε “χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα” σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, “μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε”», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Όσον αφορά στο κόστος της «θεραπείας», ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι «Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15 χιλιάδες η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει τρεις χιλιάδες ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτόν».

Η «θεραπεία» με αποχυμωτή που κόστισε 13.000 ευρώ

Ο γιος ενός από τα θύματα του 47χρονου ψευτογιατρού μίλησε προσφάτως για όσα έζησε ο πατέρας του κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του, καθώς και για τη σχεδιασμένη απάτη του δήθεν ογκολόγου.

Όπως ανέφερε ο γιος του θύματος, η απάτη του γιατρού - «μαϊμού» σε βάρος της οικογένειάς του άρχισε σε γνωστό μοναστήρι του Βόλου.

«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό λέω "γιατρέ αυτό και αυτό". Ναι μου λέει "φίλε εγώ δίνω μια διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθούμε αυτή" λέει "και πιστεύω να πάει καλά"».

Το νέο ραντεβού με τον ψευτογιατρό για την καταβολή των χρημάτων και τις οδηγίες του για τη θεραπεία, πραγματοποιήθηκε σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας και για την ακρίβεια, στην καφετέρια του.

«Μου λέει "θέλω 13 χιλιάρικα για όλο αυτό". Τα έδωσα»

Οι χημειοθεραπείες, λίγο μετά, σταμάτησαν και ο γιος του ασθενή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ψευτογιατρού, έπρεπε να αγοράσει έναν αποχυμωτή, για να φτιάχνει τα βότανα για τον πατέρα του.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διατροφή. Πάμε μετά από ένα μήνα να κάνουμε μαγνητική και είδαμε ότι ο πατέρας μου έκανε και άλλες μεταστάσεις. Μου λέει "θα πρέπει να σταματήσει η χημειοθεραπεία για να κάνουμε αυτά τα βότανα"».

Το πέρασμα του χρόνου έφερε μεταστάσεις. Όταν ο ίδιος και ο γιος του, αντιλήφθηκαν το λάθος που έκαναν ήταν αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM