Απαγόρευση απευθείας πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία προς Ελλάδα έως 15 Ιουλίου

Μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία, όπως γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα (29.06.2020) από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα θα κινηθεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, ενώ για την είσοδο στη χώρα μας θα είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση μιας ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr,  όπου θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του εισερχόμενου, η χώρα προέλευσης του, καθώς και ο τόπος διαμονής του στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη φόρμα θα πρέπει να συμπληρώνεται 48 ώρες πριν την επικείμενη πτήση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η όλη διαδικασία ανοίγματος είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων. Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Και λάθη και αστοχίες είναι αναπόφευκτα, αλλά με καλή συνεργασία και έγκαιρη δράση μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε»

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη των αρμόδιων υπουργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM