Μίνι καύσωνας σήμερα αλλά και ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικοί όμβροι τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά. Μελτέμι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου για τον καιρό, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο – με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα Τρίτη 30/06, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς στη Θεσσαλία.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 36 βαθμούς.

Στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Χθες οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στις εξής περιοχές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM