Πώς να φτιάχνουν άραγε την κοτόσουπα στην Κολομβία; Και τώρα θα μου πεις (εύλογα): "γιατί Κολομβία". Διότι θέλω να τη φτιάξω κάπως αλλιώτικα, μακριά απ' τα πατροπαράδοτα. Γιατί έχω dinner το βράδυ σε φίλους και θέλω να ξεκινήσω με κάτι πεντανόστιμο και μοναδικό. Με το δικό μου μυστικό, που θα σου αποκαλύψω ευθύς αμέσως.
Λοιπόν, πρόκειται για κλασικό φαγητό στην περιβόητη - λόγω drugs κυρίως, μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας - χώρα της Νότιας Αμερικής. Όπου κι αν πας, θα το βρεις σε πολλές εκδοχές. Εμείς, επιλέξαμε την πιο typical και αφού μαγειρέψαμε, γλείφαμε τα δάχτυλά μας (και δεν κρυβόμασταν πίσω απ' αυτά...).
12 κομμάτια στήθος ή μπουτάκια, ό,τι προτιμάς, κοτόπουλου απ’ όπου φυσικά θα έχεις αφαιρέσει το κόκαλο
1 κούπα τσαγιού αβοκάντο (παρακαλώ)
2 φύλλα δάφνης
2 καρότα,
¼ φλιτζανιού κόλιανδρο
2 φλιτζάνια τσαγιού καλαμπόκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδι τριμμένο
ρίγανη, καλύτερα φρέσκια
θυμάρι, επίσης καλύτερα φρέσκο,
3 μέτριες κανονικές πατάτες
2 στυμμένα λεμόνια ή λάιμ
αλατοπίπερο, ελαιόλαδο.
ΤipΗ εκτέλεση είναι όπως στη δικιά μας κρεατόσουπα. Οπότε, τόσο απλά τα πράγματα που δεν χρειάζεται καν να γράψουμε τίποτα περαιτέρω (νομίζουμε). Φιλάκια πολλά και καλή επιτυχία!