Σαν σήμερα το 1940 έκανε πρεμιέρα ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος

Ο αγαπημένος σε όλους τρυποκάρυδος, ο πασίγνωστος Γούντι, σβήνει σήμερα τα 80στα κεράκια, αφού έκανε κινηματογραφική πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου 1940 στην ταινία κινουμένων σχεδίων ”Knock Knock.

Το σήμα κατατεθέν του ,το χαρακτηριστικό γέλιο, τον έκανε διάσημο κάνοντας τον να πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες και να είναι από τα μεγάλα ονόματα των κινουμένων σχεδίων. Γνώρισε νέα δόξα τη δεκαετία ’50, στην τηλεοπτική εκπομπή ”The Woody Woodpecker Show”. Μάλιστα έως το 1972 δημιουργήθηκαν 202 ταινίες.

woody woodpecker logotipo

Πως γεννήθηκε ο Γούντι ο Tρυποκάρυδος

Στα τέλη της δεκαετίας του ’30 ο Γουόλτερ και η Γκρέισι αποφάσισαν να περάσουν λίγες μέρες ξενοιασιάς με το τροχόσπιτό τους στη λίμνη Σέργουντ της Καλιφόρνιας. Όμως, ένας θορυβώδης τρυποκάρυδος δεν τους άφηνε να κλείσουν μάτι τις νύχτες. Όταν έπειτα από μια ξαφνική νεροποντή το τροχόσπιτο έμπασε νερά, έμαθαν για τα καλά ότι το συμπαθέστατο πτηνό είχε κάνει κόσκινο την οροφή με τα ραμφίσματά του. Από την περιπέτειά τους αυτή γεννήθηκε μια μεγάλη μορφή των κινουμένων σχεδίων.

Ο Γούντι  γεννήθηκε στα στούντιο του Γουόλτερ Λαντζ. Στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστός ως Woody Woodpecker. Δημιουργός του, ο Μπεν «Μπαγκς» Χαρνταγουέι, που είχε καθοριστική συμβολή στον σχεδιασμό του Μπαγκς Μπάνι και του Ντάφι Ντακ, όταν δούλευε στα στούντιο της Γουόρνερ, ωστόσο η ιδέα του κινούμενου σχεδίου ανήκε στη σύζυγο του Λαντζ, Γκρέισι.

Το αστέρι του στο Χόλογουντ

Ο Γούντι είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα των κινουμένων σχεδίων και γι’ αυτό το λόγο η κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ τον τίμησε μ’ ένα αστέρι στο πεζοδρόμιο της περίφημης Λεωφόρου της Δόξας στο Χόλιγουντ, και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Λεωφόρος Χόλιγουντ 7000.

woody woodpecker asteri hollywood

Απολαύστε τις περιπέτειες του Γούντι στα παρακάτω επεισόδια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM