Σπύρο Μπιμπίλα, είσαι ο καλύτερος ηθοποιός!

Σπύρο Μπιμπίλα, για κάθε έναν που τολμά να μιλά άσχημα για σένα, υπάρχουν δέκα που σε υπερασπίζονται!

Της ΕΥΑΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ 

«Ηθοποιός σημαίνει φως» βγήκε από τα χείλη του Δημήτρη Χορν το αριστούργημα του Μάνου Χατζιδάκι. Και ναι, «ηθοποιός σημαίνει φως. Είναι καημός πολύ πικρός και στεναγμός πολύ μικρός». Γιατί είναι μεγάλη ευθύνη να «ποιείς τα ήθη». Είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμή, όχι μόνο για τον καλλιτέχνη, αλλά για τον άνθρωπο.

Ο «μέτριος ηθοποιός που φθονεί» τον κατά κατηγορία βιαστή Λιγνάδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, θεωρείται από πολλούς φύλακας άγγελος των ανθρώπων του χώρου και όχι μόνο!

«Πήρα ένα δάνειο και αγόρασα πέντε διαμερίσματα. Το ποσό που δανείστηκα είναι το ίδιο με αυτό που μου χρωστάνε όσοι τους δάνεισα. Έχω νοικιάσει τα διαμερίσματα σε άπορους ηθοποιούς, δεν έχουν να με πληρώσουν, άρα δεν πληρώνομαι, πληρώνω το δάνειο και τους βοηθάω οικονομικά. Αν είναι λοιπόν έτσι ο πλούσιος, ναι, είμαι πλούσιος. Σύντομα θα βγω και σε σύνταξη», είχε δηλώσει ο Σπύρος μας. Οι υπόλοιπες δράσεις του είναι γνωστές. Πολλοί είναι αυτοί που «τρώνε» από τα χέρια του, πολλοί είναι αυτοί που θα είχαν ξεχαστεί κλειδωμένοι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αν εκείνος δεν υπήρχε. Είναι λες και όλη του η ζωή είναι αφιερωμένη στους ηθοποιούς για να μπορέσουν να συνεχίσουν να «ποιούν τα ήθη». Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι άγγελος.

Όπως πολύ σωστά σχολίασε ο εξαίρετος και ταλαντούχος σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας: «Τελικά ούτε κύκλωμα παιδεραστίας ούτε η επένδυση στο Ελληνικό είναι πίσω από όλα αυτά. Πίσω από όλη αυτή τη σκευωρία κρύβεται ο Σπύρος Μπιμπίλας, επειδή ποτέ δεν τον κάλεσαν να παίξει στην Επίδαυρο» και συνέχισε: «Και μετά μου γράφετε πως τα δικά μου σενάρια έχουν τρελές ανατροπές και φαντασία...», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αμέριστη στήριξή του στον ηθοποιό.

Ίσως σε αυτό το σημείο να πρέπει να αναφερθεί ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει παίξει στην Επίδαυρο, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η παρουσία του πλάι στην Καλουτά, την Κατσέλη, τον Βουτσά, τον Καρακατσάνη, τον Βέγγο, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Πιατά και τόσους άλλους ήταν εξαιρετική, σε αντίθεση με το σόου που προτίμησε να κάνει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στην υπόκλιση, φιλώντας μια πλαστική μινιατούρα του Παρθενώνα.

Λιγνάδη, μια συμβουλή. Άσε τα φιλιά σε πλαστικά διακοσμητικά και φίλα τα χέρια του ανθρώπου που ταΐζει κόσμο, που προσφέρει... 

Είμαι σίγουρη πως όταν τα θέατρα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, όταν οι αυλαίες σηκωθούν πάλι και το θεατρικό σανίδι πατηθεί από τους ανθρώπους του, ο Σπύρος Μπιμπίλας θα γεμίζει ασφυκτικά τις αίθουσες. Γιατί το φως στα μάτια και την ψυχή του τον κάνει τον καλύτερο ηθοποιό. Γιατί ηθοποιός σημαίνει φως, κύριε Λιγνάδη. Το σκοτάδι, ο φόβος και η εκμετάλλευση σημαίνουν φυλακή.

Εξάλλου, η Επίδαυρος με σένα στη σκηνή θα είναι άδεια από θεατές, ψυχή και συναίσθημα. Και ένα άδειο θέατρο δεν έχει κανένα φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM