Σπύρος Μπιμπίλας: Από τη Νομική στην προεδρεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, καλώς ή κακώς, έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» ωστόσο έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, δεν είχε όμως καθόλου εύκολα παιδικά χρόνια

Τις τελευταίες μέρες ο καλλιτεχνικός χώρος βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς όλο και περισσότερες καταγγελίες κατά γνωστών ανθρώπων του θεάματος, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και τις τελευταίες μέρες εργάζεται σκληρά. Για πολλά χρόνια ο Σπύρος Μπιμπίλας στεκόταν στο πλάι πολλών γνωστών ηθοποιών.

Τα παιδικά του χρόνια και η αρχή της καριέρας του 

Ο Μπιμπίλας γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει δύο αδέλφια. Ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 10 χρόνων και έτσι αναγκάστηκε να εργαστεί από τα 15 του. Με το ζόρι σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επειδή δεχόταν πίεση από συγγενικά πρόσωπα, που ασκούσαν επίσης το επάγγελμα του δικηγόρου. Ωστόσο, από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και έτσι σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η πρώτη του θεατρική παράσταση, Η Αυλή των Θαυμάτων, έγινε με την Πειραματική Σκηνή της σχολής του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει παίξει και σε παραγωγές του εξωτερικού, στην αμερικανική μίνι σειρά του NBC The First Olympics: Athens 1896. Το 1993 υποδύθηκε τον Γρηγόρη Μολφέδο στην τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1, Κωστής Παλαμάς.

Έχει κάνει πολλές guest εμφανίσεις στην τηλεόραση, μερικές από τις οποίες έγιναν στις σειρές Η Λάμψη, Καλημέρα Ζωή, Οι Μεν Και Οι Δεν, Τμήμα Ηθών, Αγνοημένοι, Κάζα ντι Μακαρόνι, Επτά Θανάσιμες Πεθερές και Λόλα.

Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδύθηκε τον χασάπη Λάκη Φουρτουνάκη στο επεισόδιο «Η Βεντέτα» ρόλος που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Πολλές οι επιτυχίες του Σπύρου Μπιμπίλα στο θέατρο.

Σπύρος Μπιμπίλας: Βίαιη πράξη η βάφτιση - Είμαι άθεος 

Σε εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο Μπιμπίλας ανέφερε ότι τάσσεται κατά της βάπτισης, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για βίαιη πράξη. Είναι άθρησκος και εντελώς συμφιλιωμένος και εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου, καθώς η προγιαγιά του διατηρούσε γραφείο τελετών. Στην πρωινή εκπομπή Happy Day του Alpha TV είχε δηλώσει ότι επιθυμεί, μετά το θάνατό του, να αποτεφρωθεί.

Ένας άνθρωπος που έχει σταθεί δίπλα στους συναδέλφους που είχαν ανάγκη. Ένας άνθρωπος που όλοι αγαπούν και όπως λέει και ο κύκλος του, είναι ένας άνθρωπος με χρυσή καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM