Χρύσα Διαμαντοπούλου: Ποια είναι η ηθοποιός που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη (βιογραφικό)

Η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου προχώρησε με τη σειρά της σε καταγγελία εις βάρος γνωστού σκηνοθέτη για σεξιστική και βίαιη συμπεριφορά  - Ποια είναι η ηθοποιός που συγκλονίζει;

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μάς ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά, μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό. Είπαμε "στοπ, αυτό δεν είναι τέχνη". Άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει και πήγε σε μια κοπέλα, που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο, και τη χαστούκισε». Το βιογραφικό της Χρύσας Διαμαντοπούλου είναι θεαματικό.

Ποια είναι η Χρύσα Διαμαντοπούλου

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1976 στο Μαρούσι.

Είναι πτυχιούχος στην Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1999), αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών (1999) και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο στη RADA (2001-2002), στη Σκηνοθεσία θεάτρου, όπου και έμεινε και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια. Το 2014 ολοκλήρωσε το διετές σεμινάριο στο Εργαστήρι Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, για το «Θέατρο στην Εκπαίδευση».

Δούλεψε στο θέατρο, στην οργάνωση παραγωγής (Ambassador’s Theatre στο Λονδίνο, Ελληνική Θεαμάτων στην Αθήνα) και ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτις/βοηθός σκηνοθέτις με τους Γιώργο Μιχαηλίδη («Ορέστεια στο Ανοιχτό Θέατρο, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» στο ΚΘΒΕ), με τον Τάσο Μπαντή («Το έργο για το μωρό» και «Strange Lands» στο Θέατρο Εμπρός και στις «Τρεις ψηλές γυναίκες» στο ΚΘΒΕ), με τον Βίκο Ναχμία («Το φιλιατρό του πηγαδιού» στο Από Μηχανής Θέατρο, «Η νύχτα αναχώρησης» στο Θέατρο Θησείο, «Στροφοδίνες 1» στο Θέατρο Σφενδόνη, «Στροφοδίνες 2» στο Φεστιβάλ Αθηνών, «Κοκτώ X 3» στο Θέατρο Επί Κολωνώ κ.ά.), με τον Κώστα Καζάκο («Προμηθέας Δεσμώτης», Φεστιβάλ Αθηνών), με τον Τάσο Ράτζο («Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο ΚΘΒΕ), με τη Βαρβάρα Μαυρομάτη, τον Γιάννη Αστερή, την Έφη Θεοδώρου, τον Βίκτωρα Αρδίττη, την Όλγα Ποζέλη κ.ά., με πολλά ΔΗΠΕΘΕ, με το ΚΘΒΕ και στο ελεύθερο θέατρο.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Eugenio Barba, Complicite, Barbara Santos, Κώστα Φιλίππογλου, Βίκο Ναχμία, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Σοφία Πάσχου, Αγγελική Στελλάτου, Chris Cooper κ.ά.

Το 2012 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, που σε στενή συνεργασία με τον Μικρό Βορρά του σκηνοθέτη Τάσου Ράτζου στη Θεσσαλονίκη υλοποιεί δράσεις για παιδιά. Για τον Μικρό Βορρά έχει σκηνοθετήσει την παράσταση «Μήνες», που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2017.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος έχει στο ενεργητικό της πέντε διαδραστικές παραστάσεις: τη «Μυλωνού», το «Αισώπου Κόμιξ!», τον «Κουκουμπλή», το «Γύρω γύρω μήνες», το «Αισώπου…φίλοι» και 1 εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Το πιο γλυκό ψωμί».

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Αισώπου κόμιξ!» (2016), «Γύρω γύρω μήνες» (2018), «Ο ραφτάκος των λέξεων» (2019).

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM