Τσαφούλιας: Ο γνωστός σκηνοθέτης εξηγεί γιατί η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική

Μετά την τελευταία του τοποθέτηση για τα αισχρά περιστατικά στον χώρο του θεάτρου, με την οποία άφησε τηλεθεατές και πάνελ με το στόμα ανοιχτό, ξεψαχνίσαμε το ελληνικό Ίντερνετ για να βρούμε συνεντεύξεις, αποσπάσματα και περισσότερες τοποθετήσεις του εξαιρετικού σκηνοθέτη 

Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ, καθώς σύντομα διαπιστώσαμε ότι ο Σωτήρης Τσαφούλιας έδωσε συνέντευξη το 2019 στο Provocateur.gr και στον Ηλία Γεροντόπουλο με αφορμή το κινηματογραφικό αριστούργημα που δημιούργησε, την ταινία «Έτερος εγώ». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις θρησκείες, τη μυθολογία αλλά και την τάση των ανθρώπων να χάνουν το μέτρο. Τα όσα είπε θα μπορούσαν να μπουν στα διδακτικά βιβλία, το βίντεο της συνέντευξης θα έπρεπε να προβάλλεται σε σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρείες. Πρέπει να το δουν νέοι, γέροι, καλλιτέχνες, τεχνοκράτες, νοικοκυρές. Ένας νέος άνθρωπος που μιλά για τα πιο σημαντικά με μια απλότητα που σε συναρπάζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Έχει αξία να σταθούμε στο παρακάτω απόσπασμα, όπου ο σκηνοθέτης εξηγεί γιατί η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική: 

«Όταν έρθεις κοντά με ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων και δεις την αγάπη και τη ζεστασιά, δεν σε ξενίζει αυτό το πράγμα. Γιατί ο έρωτας είναι συνθήκη των ψυχών, και οι ψυχές δεν έχουν ούτε φύλο ούτε ηλικία ούτε θρησκεία, κι αυτό πρέπει να σέβεσαι και να προσεγγίζεις. Το να το βαφτίζεις ή να μην το βαφτίζεις φυσιολογικό είναι ένα άλλο κομμάτι, τελείως ξέχωρο, και εκεί βοηθάει, αν θες, η ετυμολογία της λέξης. Φυσιολογικό λοιπόν είναι αυτό που γίνεται με βάση τη λογική της φύσης. Η φύση έχει μία λογική.

Ο άνθρωπος έχει αποκοπεί από αυτήν για ένα και μόνο πράγμα. Στη φύση, αν το έχεις προσέξει, δεν υπάρχει σκέψη, υπάρχει δράση. Η λογική της φύσης είναι μόνο μία: η αναπαραγωγή. Ό,τι λοιπόν δεν οδηγεί στην αναπαραγωγή δεν είναι στη λογική της φύσης. Με αυτή την έννοια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική, αλλά με τον ίδιο ορισμό θα μπορούσε να πει ότι δεν είναι φυσιολογική η επαφή με τη γυναίκα σου με τη χρήση προφυλακτικού ή ακόμη και άλλων τύπων σεξουαλικές δραστηριότητες που δεν οδηγούν στην αναπαραγωγή.

Είναι όμως στη λογική των ανθρώπων, κι ό,τι είναι στη λογική των ανθρώπων και ό,τι δίνει χαρά και υγεία σε δυο σώματα και δυο ψυχές με την αμοιβαία συγκατάθεσή τους είναι αγαπητό, αποδεκτό και το ψηφίζουμε όλοι. Το στηρίζουμε όλοι. Πρέπει απλά να διατηρήσουμε το μέτρο και δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα σε αυτό που νιώθει ο άλλος».

Μέσα σε περίπου 1,5 λεπτό κατέρριψε την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική με απλά και λογικά επιχειρήματα, χωρίς να φωνάξει, χωρίς να γίνει ακραίος. Η πραότητά του σε αναγκάζει να τον ακούς με προσοχή. Είναι λες και διάλεγε για ώρες τις λέξεις που ήθελε να χρησιμοποιήσει, χωρίς όμως ο λόγος του να είναι επιτηδευμένος ή ξύλινος παρά μόνο αληθινός.

Σωτήρη Τσαφούλια. Είσαι άντρας «νέας κοπής» και πολύ μας αρέσεις!

Ολόκληρη η ταινιάρα «Έτερος εγώ»:

 

  •  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM