Sundar Pichai: Ο μισθός του νέου διευθύνοντα συμβούλου της Google φέρνει ίλιγγο!

Ίσως δεν τον ξέρετε, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο Νο 1 στο Internet και με μισθό που σε αφήνει άλαλο. Ο Sundar Pichai είναι ο καινούριος διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, μητρικής της Google.

Τα λεφτά που θα παίρνει, δε, ετησίως, δύο εκατομμύρια δολάρια. «Σιγά τα ωά», θα πείτε σε πρώτο χρόνο. Δεν είναι έτσι, όμως, γιατί τα μπόνους του μεταφράζουν τις συνολικές αποδοχές του για την επόμενη τριετία στα 240 εκατομμύρια. Τώρα, είμαι βεβαία, σας ήρθε ένας άλφα ίλιγγος. Το λιγότερο

Τα παραπάνω στοιχεία γνωστοποιήθηκαν από την εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ και σίγουρα ο 47χρονος ινδικής καταγωγής CEO της Google «πετάει». Ο γελαστός άνδρας που βλέπετε στη φωτ. του εξωφύλλου του θέματος εργάζεται στη Google εδώ και 15 χρόνια. Εδώ και τέσσερα χρόνια επιτελεί χρέη διευθύνοντα συμβούλου. Η επιτυχία του, δε, του εξασφάλισε τη διεύθυνση της μητρικής Alphabet, μετά την πρόσφατη αποχώρηση των δύο συνιδρυτών της εταιρείας Larry Page και Sergei Brunne από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου της Alphabet, αντίστοιχα.

Το στόρι του

Με το που πήρε τα ηνία της Google το 2015, είχε ετήσιο μισθό 652.500 δολάρια. Οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του 2018 ήταν κάτι λιγότερο από 2 εκ. δολάρια - και δη μαζί με το κόστος για το τιμ ασφαλείας και τη χρήση προσωπικού αεροπλάνου.

Το 2016 κέρδισε από τη Google μπόνους δωρεάν μετοχών ύψους 199 εκατ. δολάρια. Καλώς την αλλαγή. Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και έτσι το μπόνους απόδοσης σε μετοχές των 240 εκατ. δολ. που θα πάρει τώρα για την Alphabet, λόγω της εξαιρετικής χρονιάς, τον «απογείωσε».

H Alphabet

Η αξία της στο Χρηματιστήριο είναι η μεγαλύτερη, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, αναλογικά με την ανάπτυξή της τουλάχιστον το τρέχον έτος. Μεταφράστε την σε περισσότερα από 933 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, υπερβαίνει αυτή της Amazon. Όμως, αν δούμε συνολικά το έργο, αν και με τη υψηλότερη άνοδο, βρίσκεται πίσω από την Apple και τη Microsoft.

TIP

Να σου επισημάνω πάντως εδώ πως είναι μικρότερο από το αντίστοιχο των 376 εκατ. δολαρίων που είχε πάρει ο Τim Cook το 2011, όταν πήρε το πηδάλιο της Apple.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM