Πηγή Δαούλα: «Μου λείπουν μια χειραψία, μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο»

Η εικαστικός Πηγή Δαούλα μιλά για το έργο της αλλά και όλα όσα έχουν αλλάξει εν μέσω καραντίνας.

Η Πηγή Δαούλα είναι λάτρης της μοντέρνας Τέχνης και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

Μακριά από νόρμες και συμβατικές τεχνικές, βρήκε την απόλυτη έκφραση στην τεχνική του pouring και του driping. Άλλωστε η «ώρα μηδέν» στην καλλιτεχνική της αναζήτηση ήταν όταν βρέθηκε στο MOMA στη Νέα Υόρκη μπροστά στον πίνακα του Jackson Pollock «One:number 31, 1950». Η κίνηση, η ενέργεια και ο δυναμισμός των χρωμάτων την κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

Από τότε η Πηγή Δαούλα αφοσιώθηκε στο action painting και το έργο της είναι πλούσιο έργο με abstract, pouring και drip paintings. Έντονα χρώματα, βουτιά στο υποσυνείδητο και η απόλυτη ελευθερία έκφρασης είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πίνακές της.

Πώς μπήκε η Τέχνη στη ζωή σας;

«Από τη φύση μου είμαι καλλιτεχνικός άνθρωπος.  Όλα τα βλέπω με ένα άλλο μάτι, από μια διαφορετική σκοπιά.  Εκεί που κάποιος βλέπει ένα δέντρο εγώ βλέπω ένα λιβάδι…

Από τα 4 μου χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με το πιάνο, μιας και είχαν δει ότι είχα μεγάλο ταλέντο, και φυσικά όταν δεν έπαιζα πιάνο είχα ένα πινέλο στο χέρι και ζωγράφιζα. Η μητέρα μου έχει «χέρι» και ήταν σχεδιάστρια οπότε πάντα τη θυμάμαι να ζωγραφίζει κάτι.  Εγώ από μικρή ήμουν «μέσα στα χρώματα» και μονίμως «ζωγραφισμένη»»

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι και ποιο κίνημα σας εκφράζει περισσότερο;

«Ο αυτοσχεδιασμός και η χρήση μιας ελεύθερης φόρμας είναι ο αγαπημένος μου τρόπος ζωγραφικής, οπότε θα έλεγα ότι το κίνημα που μ’ εκφράζει περισσότερο είναι ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός. Όσο για τους αγαπημένους μου ζωγράφους ο Jackson Pollock , με τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό του, την αυθόρμητη και υποσυνείδητη έκφρασή του και ο Miro, λόγω των ζωντανών χρωματικών επιλογών του»

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο womensnews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM